Responsive Menu
Add more content here...


Când copiii mai iubesc patriotismul, avem speranţe. Dovada este un copil de 12 ani din Zalău

Luca, un copil de doar 12 ani, a fost o lecție de patriotism astăzi, pentru noi adulții, acesta fiind invitat de prefectul Dari Toma, pe platoul din fața Instituției Prefectului Sălaj, pentru a sărbători Ziua Drapelului Național

by Mihai POP
0 comment 201 views
A+A-
Reset

În inima fiecărui cetățean bate un sunet inconfundabil al patriotismului, acel sentiment puternic de dragoste și devotament față de patria sa. ”Îmi iubesc patria” nu este doar o simplă afirmație, ci o expresie a legăturii profunde  dintre individ și țara sa natală.

Patriotismul prin ochi de copil

Luca va împlini la toamnă 12 ani şi tocmai ce a terminat clasa a IV–a, la Şcola Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău. Are părul lung şi uşor cârlionţat, iar în ochi luminoşi, curiozitatea se îmbină cu inocenţa specifică vârstei.

La şcoală, îi place matematica, iar tatăl său spune, mai în glumă, mai în serios, că e pasionat de “sporturi extreme”, ceea ce s-ar poate traduce prin faptul că mai mereu, când iese în parc cu bicicleta sau trotineta, se întoarce acasă cu julituri şi lovituri.

Îi mai place însă şi uniforma şi rigoarea militară, pasiune pe care şi-a expus-o public luna aceasta, la Ziua Eroilor, atunci când a salutat, cu mâna la un imaginar chipiu, momentul depunerii de jerbe la monumental eroilor.

A fost o lecţie de patriotism pe care noi, adulţii, am învăţat-o de la un copil. Dar a fost şi motivul pentru care Luca a fost invitat, miercuri, în primul rând, la manifestarea organizată la Zalău, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Sălaj, pentru a sărbători Ziua Drapelului Naţional.

“Mulţumim părinţilor şi educatorilor, pentru că au crescut un copil aşa frumos la trup şi suflet. Mulţumim, Luca, şi îţi oferim, la rândul nostru, o diploma de apreciere pentru respectul arătat simbolurilor naţionale şi eroilor neamului şi un drapel tricolor”, a precizat, cu acest prilej, prefectul Dari Toma.

Ulterior festivităţii, Luca a făcut un tur al Palatului Administrativ, alături de prefectul Dari Toma, care i-a prezentat, cu acest prilej, câteva aspecte din activitatea instituţiei ce reprezintă Guvernul în teritoriu.

You may also like

Leave a Comment