Când armele vorbesc, muzele tac

by Tiberius NICODA
0 comment 169 views
A+A-
Reset

Motto: “Nu vă întrebați unde a fost Dumnezeu la Auschwitz, întrebați-vă unde a fost omul! Să uiți, să taci, să fii indiferent la cele din jurul tău, sunt unele din cele mai mari păcate.” Elie Wiesel

Extrema dreaptă din Ungaria vrea o bucată din Ucraina, dacă Rusia va câștiga războiul. Regiunea pe care a pus ochii

Pe fluxul de știri de la Hot News ne parvine o știre a unei abordări tembele și delirante venită din partea unui pretins politician ungar de prin Ungaria, anume, un oarecare László Toroczkai, președintele și liderul grupului parlamentar al partidului de extrema dreaptă Mi Hazánk (Mișcarea Patriei Mamă) din Ungaria a avut la congresul anual al formațiunii un discurs anti-UE și globalizare, a susținut că Ucraina a fost cumpărată de cel mai mare fond de investiții din lume și a spus că – dacă aceasta va pierde războiul – țara sa va avea pretenția să primească regiunea Transcarpatia.

Într-un discurs furibund, el a spus că partidul său trebuie să găsească parteneri pentru a lupta contra globalismului, adică a celor care vor să preia puterea în Ungaria, dar și în Uniunea Europeană.

„Și când vom câștiga, sarcina noastră este foarte simplă: trebuie să decidem ce să facem cu această Uniune Europeană. a spus el, adăugând că fie UE va continua să funcționeze ca o federație de state suverane, fie va fi desființată, lăsând cooperarea viitoare pe seama acordurilor bilaterale.

Globaliștii sunt internaționaliști. Ei pot fi înfrânți doar prin cooperare internațională, a declarat László Toroczkai, adăugând că „nu avem nevoie de un stat european unit condus de oameni cu bani, globaliști”.

Totuși ca și urmare a acestei atitudini,nu putem înțelege cum unii uită că cei care nu au învățat din greșelile istoriei, sunt condamnați să le repete.

Probabil badea László Toroczkai, a uitat invazia rusă din noiembrie 1956 din Ungaria când le-au înăbușit firava revoluție, și faptul că rușii abia în martie 1990 s-au retras de pe teritoriul Ungariei de astăzi. În urma rușilor,după retragere au rămas o grămezi imense de gunoi care au costat statul maghiar aproape 3 miliarde de forinţi, pentru a fi evacuate, sute de clădiri abandonate, mii de hectare de teren folosit drept poligoane militare, răvăşite de pâlnii de obuze şi de brăzdate de tranşee.

Toroczkai și cei ca el și idealurile sale nu înțeleg că alăturarea către ruși și acțiunile acestora sunt aidoma zicalei: ”Cașcavalul este gratuit doar în capcana pentru șoareci”.

You may also like

Leave a Comment