Responsive Menu
Add more content here...


Campionii şi-au primit medaliile. Clasamentul final din Liga a IV-a Sălaj

CS Barcău Nuşfalău a încheiat en-fanfare campionatul cu o victorie la scor în faţa celor de la Rapid Zimbor. Însă, meciul în sine a contat mai puţin, deoarece situaţia din clasament era irelevant. Toţii iubitorii fotbalului din Nuşfalău au fost prezenţi pe Stadionul „Nicolae Mandel” pentru a celebra primul titlul câştigat la seniori. Tribunele au fost pline duminică, iar festivitatea de premiere a fost la înălţime, Nuşfalăul dând dovadă că este campioană şi în afara terenului

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 343 views
A+A-
Reset

CS Barcău Nuşfalău este noua campioană a Sălajului. Pentru prima dată în istoria clubului, gruparea de pe Valea Barcăului a cucerit titlul judeţean la seniori. A fost o aşteptare lungă, cu multe peripeţii, chiar şi în acest sezon. De altfel, în iarnă, s-a pus problema desfiinţări acestui club. Însă, cu ajutorul unor sponsori, clubul şi-a putut continua activitatea, iar la final de sezon a celebrat câştigarea campionatului. Deşi este campioană de câteva etape, CS Barcău a fost premiată în ultima etapă, când a fost programată şi o frumoasă festivitate de premiere. Suporterii au umplut tribuna Stadionului „Nicolae Mandel”, iar cei care nu au prins loc în tribună, şi-au găsit locuri pe lângă gardul ce împrejmuieşte terenul. A fost zi de sărbătoare, iar meciul din ultima etapă cu Rapid Zimbor a contat mai puţin.

Chiar şi aşa, campioana a făcut spectacol şi a marcat de nu mai puţin de 10 ori, fără să primească vreun gol. Ce-i drept, Rapid Zimbor a ajuns la Nuşfalău cu un efectiv redus, astfel că CS Barcău a fost cam singura echipă de pe teren. Americanul Jamison Ingram s-a remarcat din nou, fiind marcatorul a nu mai puţin de 5 goluri.

După încheierea partidei a avut loc festivitatea de premiere, o festivitate superbă cu confetti, şampanie, multă voie bună, prezentată de directorul sportiv al clubului, Robert Goie. Preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou, a fost cel care a înmânat trofeul „căpitanului” Raul Stanciu, cel care a dorit să împartă acest moment cu antrenorul echipei, Adrian Damian. După încheierea festivităţii, petrecerea a continuat la CS Barcău Nuşfalău până dimineaţa. Însă, odată terminată distracţia, gruparea condusă de Robert Goie, Adrian Damian şi Nagy Mihaly a început deja pregătirile pentru dubla de la barajul pentru promovarea în Liga a III-a cu Vulturul Mintiu Gherlii, campioana judeţului Cluj.

Deşi a avut un final de sezon nefericit, Luceafărul Bălan încheie cu o victorie la scor în faţa nou-promovatei Cetatea Buciumi. Echipa pregătită de Emil Ionaş încheie sezonul pe locul secund, fiind nevoită să se mulţumească doar cu medaliile de argint.

Pentru ultimul loc de pe podium a fost o bătălie frumoasă, purtată la distanţă în ultimele etape de către Ardealul Crişeni şi FC Chieşd. Cele două grupări au alternat pe poziţia a treia a clasamentului, jonglând cu acel loc mai ceva ca jucătorii cu mingea în teren. Până la urmă, medaliile de bronz le-au revenit celor de la FC Chieşd. Atât echipa pregătită de Bogdan Bărnuţiu, cât şi ACS Ardealul Crişeni au reuşit două victorii la scor în ultima etapă, însă, Chieşdul a terminat sezonul cu un punct mai mult decât echipa din Crişeni.

Chiar dacă a pierdut la Chieşd în ultima etapă, SCO Jibou termină campionatul pe locul al cincilea, fiind urmată de Rapid Zimbor, o altă formaţie care a pierdut în runda finală. Inter Cizer a bifat o victorie la scor în deplasarea de la ACS Bănişor-Peceiu şi îşi asigură locul la mijlocul clasamentului, acolo unde termină şi AS Creaca Jac. Deşi s-a aflat în subsolul clasamentului mai mereu, Răzvan Sabou şi compania au încheiat în forţă campionatul, reuşind să urce până pe locul 8. De altfel, în ultima etapă, AS Creaca Jac a făcut scor cu Venus Giurtelec, formaţie ce a avut un retur de coşmar.

Un retur la fel de nereuşit a avut şi Someşul Someş Odorhei care a coborât până pe poziţia a noua din cauza rezultatelor înregistrate în partea a doua a campionatului.

Cetatea Buciumi, Venus Giurtelec şi ACS Bănişor-Peceiu au scăpat de ultimele locuri, în timp ce pe locuri retrogradabile au încheiat Unirea Mirşid şi AS Cosniciu. Rămâne de văzut dacă cele două echipe vor putea continua în Liga a IV-a sau se vor întoarce în Liga a V-a. Totuşi, pentru Unirea Mirşid rămâne satisfacţia că a ajuns până în finala Cupei României în acest sezon şi va lupta cu Someşul Someş Odorhei pentru trofeu.

 

CLASAMENT FINAL seniori

 1. CS Barcău Nuşfalău 26 24 1 1 140 – 35  73
 2. Luceafărul Bălan 26 21 1 4 111 – 26 64
 3. FC Chieşd 26 19 0 7 111 – 42 57
 4. Ardealul Crişeni 26 18 2 6 81 – 42 56
 5. SCO Jibou 26 15 4 7 75 – 37 49
 6. Rapid Zimbor 26 14 0 12 53 – 66 42
 7. Inter Cizer 26 9 2 15 51 – 68 29
 8. AS Creaca Jac 26 9 2 15 54 – 97 29
 9. Someşul Someş Odorhei 26 8 2 16 56 – 86 26
10. Cetatea Buciumi 26 7 2 17 45 – 85 23
11. Venus Giurtelec 26 6 4 16 50 – 113 22
12. ACS Bănişor-Peceiu 26 6 2 16 44 – 109 22
13. Unirea Mirşid 26 6 2 18 46 – 71 20
14. Unirea Mirşid 26 6 2 18 38 – 78 20

 

Rezultatele din ultima etapă din Liga a IV-a:

ACS Bănişor-Peceiu – Inter Cizer 0 – 4

CS Barcău Nuşfalău – Rapid Zimbor 10 – 0

AS Creaca Jac – Venus Giurtelec 10 – 0

ACS Ardealul Crişeni – AS Cosniciu 5 – 0

Luceafărul Bălan – Cetatea Buciumi 6 – 1

FC Chieşd – SCO Jibou 1 – 0

Someşul Someş Odorhei – Unirea Mirşid 3 – 4

 

Amănunte în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri, 5 iunie.

You may also like

Leave a Comment