Campania națională ”Donarea ta, salvarea mea!”- Zalău

by Mihai POP
0 comment 46 views
A+A-
Reset

Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj se alătură Campaniei Naționale de Donare de Sânge, care se desfășoară în perioada 11 – 15 decembrie 2023, la Zalău, sub genericul „Donarea ta, salvarea mea!”


În această lună magică a darurilor, aducem lumină și speranță în inimi! Împreună putem face ca acest Crăciun să fie cu adevărat special pentru cei care au nevoie de ajutor.

Alătură-te campaniei de donare de sânge și fă un gest extraordinar de generozitate! Fiecare picătură de sânge donată poate însemna o șansă la viață pentru cineva în nevoie.

Echipa „Donează sânge, fii erou!” organizează o campanie națională de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară. Sunteți așteptați între 11-15 decembrie la Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj , str. Simion Bărnuțiu, nr. 91, de luni până vineri, între orele 07:30 și 14:00.

Multe surprize pentru donatori

Pentru a facilita procesul de donare, vă recomandăm să vă programați prin aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:
-vârsta: 18-60 ani;
-greutate: femei – peste 50 kg; bărbați – peste 55 kg;
-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
-să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);
-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.

Donează sânge, fii erou! este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.

Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Echipa Donează sânge, fii erou! – OSM Cluj, în parteneriat cu Școala Postliceală Christiana.

You may also like

Leave a Comment