Responsive Menu
Add more content here...


Campania națională a lunii Februarie – „Nu lăsa depresia să-ți controleze viața! Sănătatea ta mintală contează!”- desfășurată și în Sălaj de către Direcția de Sănătate Publică din județ

by Tiberius NICODA
0 comment 10 views
A+A-
Reset

Motto: ,,Mai bine să plângi la psiholog,decât să râzi la psihiatru…”

 

În România, potrivit unui raport al UNICEF, aproape 33% dintre adolescenții români cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani au raportat o dispoziție tristă de mai multe ori într-o săptămână, comparativ cu 13% în medie, în cele 45 de țări incluse într-un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății. Într-un studiu realizat în România în anul 2020, cu 10.114 adolescenți din toate județele țării (vârsta medie 17 ani), 48,9% dintre tineri au avut cel puțin o dată gânduri de suicid, 27,1% erau triști tot timpul și nu puteau scăpa de tristețe, 21,5% au avut perioade în care s-au simțit depresivi în ultimele șase luni. Într-un alt studiu comparativ se sublinia faptul că rata suicidului în România la adolescenții sub 15 ani este mai mare decât media europeană. de Sănătate Publică Sălaj, organizează în luna februarie campania cu tema: Sănătatea mintală – Depresia la adolescenți.

 

Scopul campaniei: creșterea nivelului de informare și conștientizare a adolescenților și aparținătorilor acestora, privind problematica sănătății mintale (depresiei).

Grupul țintă ale campaniei: ADOLESCENȚII și părinții acestora

Sloganul campaniei este: „Nu lăsa depresia să-ți controleze viața! Sănătatea ta mintală contează!”

Obiectivele campaniei este acela de informarea privind importanța identificării și intervenției timpurii în cazul tulburărilor mintale (depresiei), conştientizarea şi promovarea unei mai bune înţelegeri a impactului tulburărilor mintale asupra vieţii oamenilor,creșterea accesului la informații pentru îmbunătățirea îngrijirilor și înlăturarea stigmatizării persoanelor cu tulburări mintale (depresie).

La nivel județean se vor organiza evenimente de informare despre problematica tulburărilor mintale, a depresiei în special și de conștientizare a necesității realizării unui management adecvat al acestora.

Ministerul Sănătăţii asigură finanţarea și coordonarea organizării întregii campanii.

 

 

You may also like

Leave a Comment