Responsive Menu
Add more content here...


Cămin cultural modern în satul Pria 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 11 views
A+A-
Reset

În această lună, lucrările de reabilitare, dotare şi modernizare la căminul cultural din Pria vor fi finalizate. Investiţia se ridică la aproximativ 840.000 de lei, din care 80.000 de lei sunt bani de la bugetul local, restul fiind bani europeni


În comuna Cizer, administraţia locală s-a implicat pentru creşterea nivelului de trai şi asigurarea unor condiţii optime pentru anul 2020. S-a lucrat la infrastructură, se extinde reţeaua de apă şi Primăria a depus un proiect în valoare de 14 milioane de lei pentru înfiinţarea unei reţele de canalizare. Primăria Cizer pune mare accent şi pe educaţie şi cultură, astfel că reabilitarea, dotarea şi modernizarea şcolilor şi a căminelor culturale din comună a reprezentat o prioritate pentru autorităţile locale. În acest sens, autorităţile locale au obţinut finanţare pe fonduri europene prin AFIR pentru modernizarea şi dotarea căminelor culturale din Cizer şi Pria.

Totodată, în actuala administraţie a Primăriei a fost modernizată şi şcoala din Plesca. Însă, având în vedere că în acel sat nu exista cămin cultural şi şcoala este închisă de câţiva ani, adminsitraţia locală a găsit soluţia şi clădirea unde cândva a funcţionat şcoala din sat va fi transformată în cămin cultural. În ceea ce priveşte căminul din Cizer, investiţia a fost finalizată în această primăvară, iar în luna septembrie o să fie finalizate şi lucrările de modernizare şi dotare a căminului cultural din Pria.

Valoarea investiţiei este de 839.238 lei, buget asigurat din fonduri europene obţinute prin AFIR şi o contribuţie de 80.000 de lei de la bugetul local.  Lucrările de modernizare şi dotare a căminului cultural din Pria au început în luna septembrie 2019 şi aveau termen de finalizare luna octombrie a acestui an. Însă, lucrările au decurs bine şi vor fi finalizate cu o lună mai devreme.

 ”La căminul din Pria am avut o problemă delicată şi la această lucrare trebuie să punem şi bani de la bugetul local întrucât lucrarea a fost bugetată foarte slab şi nu am reuşit să găsim constructor. Până la urmă am găsit o firmă după sprijinul financiar oferit de Consiliul Local. Am aşteptat aproape 8 luni de zile până când au fost aprobaţi bani de la bugetul local, proiectul fiind prin fonduri europene. Suntem în grafic cu lucrarea şi mă bucur că nu am pierdut finanţarea. Mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în realizarea acestui obiectiv, consultantului, constructorului şi finanţatorului, bineînţeles”. Ioan Pătcaş – viceprimarul cu atribuţii de primar din comuna Cizer

You may also like

Leave a Comment