Responsive Menu
Add more content here...


Camelia Chira şi Alesia Sferlea s-au remarcat la un turneu internaţional

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Sportivele de la CSM Zalău au dominat Dumbrăviţa Championship Trophy Junior la tenis de masă, turneu organizat de ACS Dumbrăviţa. Cele două au câştigat locul 1 la categoriile de vârstă U 13, respectiv U 11


Alesia Sferlea şi Camelia Chira sunt două sportive talentate şi care au un potenţial imens. Chiar dacă una este din Oradea şi cealaltă din Baia Mare, ambele sunt legitimate la CSM Zalău şi reprezintă clubul sălăjean în competiţiile de tenis de masă la care participă.

Nu doar că îl reprezintă, ci îi fac şi cinste, ambele având rezultate foarte bune. De altfel, Sferlea este dublă campioană naţională, în anii 2018 şi 2019, în timp ce Camelia Chira se află şi ea pe o pantă ascendentă în carieră. În perioada 23 – 25 august, în Franţa, localitatea Schiltigheim de lângă Strasbourg a găzduit ediţia din acest an a Euro Mini Champ la tenis de masă.

La această competiţie a participat şi Alesia Sferlea, sportivă legitimată la CSM Zalău. Chiar dacă antrenorul Victor Puie spera la o medalie, eleva sa a avut ghinion şi a pierdut în sferturi împotriva unei rusoaice şi în final s-a clasat pe locul 8. Altfel au stat lucrurile la finalul săptămânii trecute, când Alesia Sferlea a participat la prima ediţie a turneului internaţional Dumbrăviţa Championship Trophy Junior.

Competiţia a fost organizată de Primăria comunei Dumbrăviţa, ACS Dumbrăviţa, Emi TT & Gewo TT la Sala Polivalentă din comuna aflată lângă Timişoara. La start s-au aflat peste 200 de sportivi din ţări precum Spania, Italia, Austria, Serbia, Moldova, România sau Israel. Organizatorii au propus patru categorii de vârstă, U 11, U 13, U 15 şi U 18.

Categoria U 13 a fost dominată de Alesia Sferlea. Sportiva pregătită de Victor Puie a fost dornică să facă un turneu bun după rezultatul de la Euro Mini Champs şi chiar a reuşit. Astfel, Sferlea a cucerit locul 1 în competiţia de simplu, şi locul 1 şi la dublu, acolo unde a făcut pereche cu o sportivă din Republica Moldova.

Tot de la CSM Zalău a participat la această competiţie şi Camelia Chira. Originară din Baia Mare, tânăra legitimată la Clubul Sportiv Municipal a impresionat la Dumbrăviţa, acolo unde a reuşit să cucerească locul 1 la U 11.

Chira a făcut pereche cu sălăjeanca Demjen Kata, alături de care a cucerit locul 3 în proba de dublu. Tot la U 11, un loc 3 a obţinut şi Matei Pop, în proba de dublu, acolo unde a făcut pereche cu un austriac. La simplu, atât Matei Pop, cât şi Patriciu Iosif au ratat podiumul.

“Sincer, la Euro Mini Champ speram să luăm o medalie. În ceea ce priveşte competiţia de la Dumbrăviţa, pot spune că sunt mulţumit de rezultatele înregistrate, în speciale de evoluţiile Alesiei Sferlea şi Cameliei Chira”, ne-a declarat Victor Puie.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 4 septembrie.

You may also like

Leave a Comment