Responsive Menu
Add more content here...


Calificarea în Cupa Challenge, o performanţă notabilă pentru SCM Zalău. ”Este un lucru extraordinar. A fost cel mai puternic campionat de când sunt eu în volei”

SCM Zalău a terminat pe locul 5 ediţia 2023 – 2024 din Divizia A1, reuşind să ia faţa unor echipe mult mai bine cotate, precum Steaua şi SCMU Craiova. Managerul Adrian Feher cosideră că şi acest loc 5 înseamnă o realizare pentru echipa sa în condiţiile în care SCM Zalău a avut de înfruntat în play-off formaţii puternice, cu loturi valoroase şi cu bugete mult mai mari

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 845 views
A+A-
Reset

Voleiul a fost şi râmâne un sport care a adus rezultate la poalele Meseşului. În această categorie intră şi SCM Zalău, care deşi activează în Divizia A1 doar de 4 ani, are un titlu de vicecampioană obţinut în 2021, iar acum o clasare pe locul 5, care implict înseamnă şi calificarea în Cupa Challenge.

Gruparea de sub Meseş a prins ultimul loc de Europa, iar după părerea managerului Adrian Feher şi această clasare pe locul 5 înseamnă o realizare pentru echipa sa. În balanţă sunt puse echipele cu care a concurat SCM Zalău, care au avut loturi mult mai bine cotate şi care au beneficiat de o susţinere financiară mult mai consistentă decât guparea de sub Meseş.

Cât despre banca tehnică şi lotul de jucători, managerul Adrian Feher a avut doar cuvinte de laudă, fiind de părere că la această categorie s-a făcut diferenţa în lupta pentru un loc de cupă europeană.

”Diferenţa a făcut-o staff-ul tehnic. Am avut în Rainer un antrenor care a pregătit toate meciurile în cel mai mic detaliu. Nu vreau să mă repet, dar un antrenor slab dintr-o echipă bună face o echipă proastă, iar un antrenor bun dintr-o echipă mediocră poate face o echipă bună. Acest lucru a făcut şi Rainer la SCM Zalău. A creat un sistem şi se pare că rezultatele au venit. Meritul este al lui şi al jucătorilor”, spune Adrian Feher.

Odată cu partida de sâmbătă de la Bucureşti, SCM Zalău a pus punct final sezonului 2023 – 2024, dar acum conducerea are de lucrat la procesul de formare a echipei pentru stagiunea următoare în care formaţia zălăuană va evolua şi în Cupa Challenge.

”Noi sperăm să păstrăm nucleul echipei, să reuşim să oprim cât mai mulţi jucători din acest sezon. Este clar că au oferte şi sunt jucători doriţi de multe echipe. Sper să reuşim acest lucru, nu cum s-a întâmplat după sezonul în care am devenit vicecampioni. Şi omogenitatea este foarte importantă”, adaugă managerul de la SCM Zalău.

”Într-un sezon în care Steaua şi Craiova au fost în play-off-ul pentru locurile 5 – 8, asta spune multe despre ce valoare a avut acest campionat. A fost cel mai puternic campionat de când sunt eu în volei. Echipele investesc, ceea ce pe mine mă bucură, mai ales că  noi am păstrat contactul cu echipele cu pretenţii din Divizia A1.

Am creat o echipă care nu a fost inferioară cu nimic niciunui adversar. Am învins multe formaţii puternice din campionat. S-a creat un grup frumos, unit, care joacă până în ultima clipă, iar acest lucru ne-a adus la final de sezon pe un loc de cupă europeană. Este un lucru extraordinar că ne-am calificat în cupele euroepene. Nu sunt multe oraşe care au reprezentante în cupele europene la sporturile de echipă”.

Adrian Feher – managerul secţiei de volei de la SCM Zalău

You may also like

Leave a Comment