Cadrele medicale din cadrul Creșei Voinicel vor funcționa în subordinea Direcției de Asistență Socială

by Mihai POP
0 comment 213 views
A+A-
Reset

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a avut o întâlnire, astăzi, 1 februarie 2024, cu directorul Direcției de Sănătate Publică, domnișoara Ligia Marincaș, directorul Creșei Voinicel, doamna Valentina Săuca și reprezentanți din cadrul instituției și ai Direcției de Asistență Socială în vederea aplicării prevederilor Ordinului nr. 3040/114/670/2024

Acest Ordin prevede aprobarea Procedurii privind predarea-preluarea personalului medical de specialitate din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inclusiv din unităţile de învăţământ special de stat, şi a celui din creşele publice arondate unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în structura de personal medico-sanitar angajat de autorităţile administraţiei publice locale.

La nivelul Municipiului Zalău, Creșa Voinicel, care are în structură și Creșa Meseș, este unitatea de învățământ preuniversitar în cadrul căreia își desfășoară activitatea 6 cadre medicale, pentru care se aplică prevederile legale menționate.

Discuția de astăzi a vizat încheierea unui Protocol de predare-preluare, în baza căruia cadrele medicale din creșă vor funcționa în subordinea Direcției de Asistență Socială Zalău – Serviciul Cabinete medicale școlare și Asistență medicală comunitară, urmând ca activitatea să fie finanțată de către Ministerul Sănătății Publice. Până în prezent, Ministerul Educației asigura finanțarea acestor cabinete medicale.

You may also like

Leave a Comment