Responsive Menu
Add more content here...


Cadeţii de la CSS Zalău încheie pe locul 4 turneul final de volei. Dragoş Crişan, cel mai bun libero de la turneu

Zălăuanii au terminat pe locul 4 turneul final desfăşurat la Suceava, turneu la care nu a putut participa cea mai bună extremă a Zalăului din cauza unor probleme medicale. În schimb, Dragoş Crişan a fost desemnat cel mai bun libero din ţară pentru al doilea an consecutiv. În această săptămână au loc turneele finale la categoriile de vârstă U19, respectiv U15

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 516 views
A+A-
Reset

CSS Zalău scrie istorie, fiind singurul club din ţară cu echipe calificate la turneele finale de volei la toate categoriile de vârstă, respectiv U19, U17, U15 şi U13 sau cum le spune clasic, juniori, cadeţi, speranţe şi minivolei. Sportul la fileu are o tradiţie bogată în judeţul Sălaj, iar de-a lungul anilor au fost obţinute rezultate notabile la toate categoriile de vârstă, inclusiv la seniori, Zalăul fiind în mai multe rânduri campioana României.

De câţiva ani încoace reînfloreşte şi voleiul la nivel de copii şi juniori, iar echipele sunt nelipsite de la turneele semifinale şi chiar finale, pe lângă CSS, bifând prezenţe şi Academia de Volei “Lazăr Marius”.

Primul turneu final din acest sezon a fost cel de la cadeţi, desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Suceava. Cele mai bune şase echipe din ţară de la această categorie de vârstă şi-au dat întâlnire la turneul final.

S-a jucat fiecare cu fiecare, iar la final s-a tras linie şi s-a întocmit clasamentul final. CSS Zalău a reuşit trei victorii din cinci meciuri, palmares ce i-a adus o clasare pe locul 4, ratând la mustaţă o clasare pe podium fiind la un punct în spatele celor de la LPS CSS Suceava.

La turneul final, Zalăul a trecut cu 3 – 2 de gazdele de la Suceava şi cu 3 – 0 în faţa celor de la LPS CSS Piatra Neamţ şi CSS 2 Baia Mare.

CTF Mihai I Bucureşti şi CSM Bucureşti au fost formaţiile care au învins Zalăul. De altfel, CSM Bucureşti avea să devină campioana României, din lotul bucureştenilor făcând parte şi zălăuanul Patrik Verdeş.De menţionat este faptul că CSS Zalău nu a putut beneficia de aportul celei mai bune extreme, Tudor Ardelean lipsind din motive medicale.

Dragoş Crişan, cel mai bun libero

Chiar dacă n-a fost să fie o clasare pe podium cu echipa, un jucător de la CSS Zalău s-a remarcat la nivel individual. Vorbim de Dragoş Crişan, cel care a fost desemnat pentru a doua oară consecutiv, cel mai bun libero de la turneul final. Crişan este component al lotului naţional de cadeţi.

“Este o încununare a muncii depuse. Demonstrăm că voleiul merge mai departe la Zalău, unde încercăm să ţinem pasul cu celelalte cluburi din ţară la nivel de copii şi juniori. Felicit participarea tuturor, sportivi, antrenori, părinţi, cadre didactice şi toţi cei care ne sprijină în activitatea noastră”, spune Dorian Faur, directorul de la CSS Zalău şi, în acelaşi timp, antrenorul echipelor U19 şi U17.

Dan Onuţe se ocupă de pregătirea grupei U15, în timp ce Andrei Păun este antrenorul echipei U13.

CSS Zalău: Lucian Urzică, Viktoratos Vladimir, Antonio Rus, Răzvan Mureşan, Andrei Botiş, Tudor Ardelean, Tudor Lazea, Dragoş Crişan, Matei Urian, Rareş Lupşe, Vlad Cojocaru, Matei Chiba, Mihai Mureşan, Szabo Daniel. Antrenor: Dorian Faur

Urmează turneele finale la U19 şi U15 la Dej şi Zalău

De azi începe şi turneul final al juniorilor U19. CSS Zalău se va duela cu CSS Lapi Dej, CSS Viitorul Cluj-Napoca, CTF Mihai I Bucureşti, LPS Suceava şi CSM Bucureşti. Turneul final are loc la Dej.

Tot în această săptămână, în perioada 15 – 19 mai are loc şi turneul final la U15. Turneul se desfăşoară la Zalău, în Sala Sporturilor. Aici, judeţul nostru este reprezentat atât de CSS Zalău, cât şi de Academia de Volei Lazăr Marius.

Turneul final la U13 va avea loc în perioada 26 – 27 mai.

You may also like

Leave a Comment