Responsive Menu
Add more content here...


Nu mai vine milionul de euro la HC Zalău

Buget mai mare pentru HC Zalău, dar nu cât s-ar fi crezut. Consiliul Judeţean Sălaj alocă 4.2 milioane pentru gruparea zălăuană 

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 2,K views
A+A-
Reset

Deşi se vehicula că, în noul sezon, HC Zalău va beneficia de un buget record de peste 1,2 milioane de euro, până la urmă creşterea nu este atât de mare. Conform unui Proiect de Hotărâre, gruparea condusă de Gheorghe Tadici va beneficia de aproximativ 4,2 milioane de lei, fiind totuşi o creştere a bugetului de aproximativ 30% faţă de sezonul trecut. Consiliul Judeţean Sălaj va canaliza, însă, o sumă importantă de bani pentru alte cluburi sportive, mai ales pentru structurile sportive ce pun accentul pe copii şi juniori!

De aproape 20 de ani, Consiliul Judeţean Sălăj sprijină sportul de performanţă, iar o mare atenţie se acordă handbalului de performanţă, unde judeţul Sălaj şi municipiul Zalău este reprezentat de HC Zalău.

În ultimele sezoane, susţinerea financiară nu a fost la nivelul celorlalte competitoate din Liga Naţională. Acest lucru s-a şi văzut în rezultate, deoarece – fără un buget consistent – gruparea condusă de Gheorghe Tadici nu s-a putut bate pentru obiective îndrăzneţe.

Drept urmare, gruparea de sub Meseş a luptat să evite retrogradarea, iar în ultimele două sezoane s-a salvat abia la baraj.

În primăvara acestui an, Consiliul Judeţean Sălaj anunţa că va finanţa activităţile sportive de performanţă cu peste 6 milioane de lei (1.2 milioane de euro), iar HC Zalău ar fi urmat să beneficieze de un buget dublu faţă de sezonul trecut.

Până la urmă, în cazul lui HC Zalău, această creştere nu este atât de mare cât s-ar fi crezut. Astfel, pentru noua stagiune, echipa condusă de Gheorghe Tadici va primi de la Consiliul Judeţean Sălaj un buget de 4.181.000 de lei.

Există o creştere de aproximativ 30% în condiţiile în care, în stagiunea trecută, HC Zalău a primit 3.000.0000 de lei, iar în sezonul 2022 – 2023 i-a fost alocat un buget de 3.400.000 de lei.

Din cei 4.181.000 de lei, o parte vor intra în conturile clubului în anul 2024, este vorba de suma de 2.041.000 de lei, iar diferenţa de 2.141.000 de lei va fi alocată pentru a doua parte a sezonului.

Cu o creştere de aproximatv 1.000.000 de lei, HC Zalău îşi poate face mult mai bine strategia pentru campionatul următor, iar acum fanii aşteaptă şi câteva transferuri importante, care să aducă un plus echipei.

Trebuie precizat că din aceşti bani, HC Zalău este nevoită să se descurce şi cu echipa de tineret, care evoluează în Campionatul Naţional, şi care implicit implică nişte costuri destul de însemnate.

Alte patru cluburi incluse în proiectul de finanţare al structurilor sportive de performanţă

În Proiectul de Hotărâre privind repartizarea sumelor pentru finanţarea activităţilor de performanţă pentru anul competiţional 2024 – 2025 au mai fost incluse alte patru cluburi sportive, pentru care Consiliul Judeţean Sălaj alocă diferite sume de bani.

Academia de Volei „Lazăr Marius” urmează să primească cea mai mare sumă, fiind vorba de 102.800 lei. Pentru CS Terra Kid, instituţia condusă de Dinu Iancu-Sălăjanu va aloca 43.700 lei, iar pentru Asociaţia Club Sportiv „Ringul Sălăjan” Consiliul Judeţean va acorda o finanţare de 69.800 lei. O susţinere importantă urmează să primească şi ACS Dani San, în valoare de 99.200 lei.

Totodată, Consiliul Judeţean va finanţa activităţile de performanţă desfăşurate de structurile sportive care se dedică sportului juvenil, precum Handbal Club Sportiv “Dinamyc” Zalău şi Asociaţia Sportivă Handbal Club “Valeria Motogna”, dar pe acest subiect vom reveni.

You may also like

Leave a Comment