Responsive Menu
Add more content here...


Breda Lajos a sărbătorit câştigarea celui de-al şaptelea mandat de primar al comunei Vârşolţ!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Cetăţenii din comuna Vârşolţ au fost mulţumiţi de realizările din ultimii ani, fapt pentru care Breda Lajos a primit votul de încredere şi la alegerile din 27 septembrie a câştigat al şaptelea său mandat. De precizat faptul că deşi are cei mai mulţi consilieri, UDMR nu are majoritate în Consiliul Local, având 5 consilieri dintr-un total de 11


La data de 27 septembrie 2020 au fost alegerile locale, iar comunităţile au avut şansa să schimbe conducerea UAT-urilor sau să opteze pentru continuitate.

În comuna Vârşolţ a fost vorba despre a doua variantă. Astfel, Breda Lajos a câştigat un nou mandat de primar al comunei Vârşolţ, al şaptelea. Vechiul şi noul primar a strâns nu mai puţin de 46,8 % din voturi, cu aproape 10 procente mai mult faţă de următorul candidat, Denes Ioan Balazs care a fost votat de 37,48 %.

Pentru funcţia de primar au mai candidat Nicolae Ioan Pocola de la PNL şi Dorin-Vasile Mureşan de la PSD, cei doi reuşind să obţină 10,76 %, respectiv 4,52 %. Dacă la secţia de votare de la Vârşolţ, situaţia a fost una echilibrată, în ceea ce priveşte secţia de la Recea, Breda Lajos a primit 61,82 % din voturile cetăţenilor.

Trebuie precizat faptul că în comuna Vârşolţ s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot din judeţul Sălaj. Astfel, din totalul de 1.392 de cetăţeni înscrişi pe liste, 1.221 au fost prezenţi la vot, ceea ce înseamnă o prezenţă la urne de 87,71 %. Dintre acestea, 1.137 de voturi au fost valabil exprimate, în timp ce 84 de voturi au fost nule.

În ceea ce priveşte Consiliul Local, să spunem că acesta va fi format din 5 consilieri de la UDMR, 3 de la Alianţa Maghiară din Transilvania şi câte unul de la PNL, PSD şi Pro România.

Cât despre situaţia voturilor, să spunem că UDMR a primit 485 de voturi (42,65 %), AMT – EMSZ a primit 275 voturi (24,18 %), PNL – 113 voturi (9,93 %), Pro România – 82 voturi (7,21 %), PSD - 76 voturi (6,68 %), PMP - 51 voturi (4,48 %), Alianţa USR-PLUS – 47 voturi (4,13 %), iar PNŢCD a strâns 8 voturi (0,70%).

În perioada imediat următoare, consilierii vor depune jurământul, iar dintre aceştia se va vota şi viitorul viceprimar. Breda Lajos nu doreşte să influenţeze această decizie şi tocmai de aceea a spus că totul ţine de consilieri, el considerând că este mai bine să fie pe dinafară.

În ceea ce priveşte obiectivele pentru perioada următoare, primarul Breda Lajos ne-a informat că lucrările din comună continuă şi chiar s-a licitat şi pentru reabilitarea dispensarului uman din centrul comunal şi în scurt timp vor începe şi lucrările de modernizare a Grădiniţei din Vârşolţ.

Totodată, se va construi şi un pod peste râul Crasna, după ce a fost suplimentat bugetul iniţial printr-o notă de fundamentare din partea ministrului. Continuă şi lucrările la terenul de fotbal, în timp ce cele de la sala de sport stagnează momentan, asta din cauză că a decedat patronul firmei care se ocupa de lucrări. Însă, fiind o investiţie prin CNI, cei de la Compania Naţională de Investiţii au dat asigurări că lucrările vor continua.

“Mulţumesc celor care m-au votat şi vreau să le spun că nu sunt supărat nici pe cei care nu m-au votat pentru că aşa este într-o ţară democrată, fiecare cu opţiunile lui. Voi fi un primar al tuturor cetăţenilor, indiferent de naţionalitate şi religie. Împreună cu cetăţenii localităţilor Vîrşolţ, Recea şi Recea Mică ne propunem să dezvoltăm localităţile din punct de vedere social economic. Aş ruga consilierii care o să depună jurământul în perioada următoare să-şi dea interesul pentru a obţine fonduri privind finanţarea proiectelor şi să uităm de supărări şi împreună să mergem înainte şi să formăm o echipă unitară, indiferent de formaţiunea politică”.

Breda Lajos – primarul comunei Vârşolţ


Rezultatele după alegerile locale în comuna Vârşolţ:

Primărie:

Breda Lajos (UDMR) – 549 voturi (46,8%);

Denes Ioan (AMT – EMSZ) – 445 voturi (37,94%)

Nicolae Ioan Pocola (PNL) – 126 voturi (10,76 %);

Dorin-Vasile Mureşan (PSD) – 53 voturi (4,52 %)

Consiliul Local:

UDMR – 5 consilieri

AMT - EMSZ – 3 consilieri

PNL – 1 consilier

PSD - 1 consilier

Pro România – 1 consilier


 

You may also like

Leave a Comment