Responsive Menu
Add more content here...


Bogdan Miron lasă SCM Zalău pentru rivala CSM Satu Mare

Experimentatul goal-keeper revine acasă, după o perioadă bună de patru ani în tricolul celor de la SCM Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 523 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a ratat promovarea în Liga a II-a, iar în această vară a pierdut și câțiva jucători importanți. De la echipă a plecat muntenegreanul Predrag Kašćelan, Raoul Cristea care a ajuns tocmai la UTA Arad, dar și portarul Bogdan Miron, cel care era unul dintre cei mai vechi componenți din lot.

Ajuns sub Meseș în vara anului 2020, Bogdan Miron a activat timp de patru sezoane la SCM Zalău cu care de două ori a jucat în barajul pentru Liga a II-a. În vara anului 2021, a fost la câteva secunde de o promovare istorică, dar atunci SCM Zalău a fost egalată în prelungirile finalei cu Unirea Dej și a rămas în Liga a III-a.

Din sezonul următor, Bogdan Miron va încerca să promoveze în eșalonul superior cu echipa din orașul său natal – CSM Satu Mare.

Experimentatul portar a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane și va juca din nou acasă, după mai bine de 10 ani.

”Bogdan Miron se întoarce acasă pentru a apăra poarta clubului nostru. Jucătorul în vârstă de 34 de anu a semnat un contract pe două sezoane după ce în sezonul trecut a evoluat pentru SCM Zalău. Bogdan și-a început junioratul la FC Porto. După perioada petrecută în Portugalia, s-a întors acasă la Olimpia Satu Mare, unde a apărat poarta echipei orașului natal timp de doi ani și jumătate, până în sezonul 2013–2014. Ulterior, Miron a evoluat pentru echipe de primă ligă precum Sepsi OSK și UTA Arad. Mult succes la echipa noastră”, transmit cei de la CSM Olimpia Satu Mare.

Bogdan Miron a ajuns la SCM Zalău de la formația maghiară Cigand SE. Portarul născut la Satu Mare, care măsoară 1.91 m, are peste 100 de meciuri la nivelul Ligii 2, dar și câteva partide în Liga 1 la Sepsi. În CV-ul său figurează echipe precum Olimpia Satu Mare, Silvania Șimleu Silvaniei, Luceafărul Oradea, Național Sebiș, UTA Arad, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Energeticianul.

Pentru o perioadă cât a fost la SCM Zalău, Bogdan Miron a avut și rol de antrenor cu portarii. Din câte se pare, în luarea deciziei de a pleca de la Zalău a contat faptul că antrenorul i-a transmis portarului din Satu Mare, că din sezonul următor, dorește să joace cu un jucător ”under” în poartă.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie. 

You may also like

Leave a Comment