Responsive Menu
Add more content here...


Bogdan Ilea coordonează investițiile din bani europeni în soluțiile informatice pentru modernizarea Justiției

by Mircea ARDELEAN
0 comment 21 views
A+A-
Reset

În cursul zilei de azi, avocatul sălăjean a fost numit de către ministrul Justiției ca coordonator al proiectelor de modernizare prin implementarea soluțiilor informatice

Cunoscutul avocat sălăjean Bogdan Ilea, care ocupă poziția de secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, a fost numit de către ministrul Justiției, Alina Gorghiu, coordonator al proiectelor de modernizare prin implementarea soluțiilor informatice care să facă actul de justiție mai eficient și mai sigur, proiecte de digitalizare finanțate cu bani europeni prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Astăzi, Bogdan Ilea a și semnat deja la Ministerul Justiției două contracte de finanțare pentru a sprijini proiectele de digitalizare din sectorul judiciar.

Primul proiect, implementat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), are ca scop dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru evidența creanțelor provenite din infracțiuni și modernizarea platformelor online utilizate pentru licitațiile electronice. Acest proiect se concentrează pe îmbunătățirea eficienței, securității și integrării soluției IT ROARMIS (Romanian Assets Recovery and Management Integrated System) și a paginilor web asociate. Ceea ce va însemna creşterea eficienţei în procesul de recuperare a creanţelor în România.

Cel de-al doilea proiect, implementat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se axează pe extinderea și securizarea soluției de mesagerie electronică în rețeaua internet, cu scopul de a facilita comunicarea și de a consolida securitatea cibernetică în cadrul Ministerului Public.

Ambele proiecte susțin obiectivele generale ale PNRR de digitalizare a sistemului judiciar și contribuie la transformarea și modernizarea sectorului în conformitate cu termenul de finalizare stabilit pentru iunie 2026.

You may also like

Leave a Comment