Responsive Menu
Add more content here...


Bogdan Ilea: “Îmi pun la dispoziţia Ministerului Justiției toate cunoştinţele acumulate în cei 16 ani de avocatură”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Fostul decan al Baroului Sălaj a fost numit oficial în funcția de secretar de stat printr-o decizie semnată recent de prim-ministrul Florin Cîţu

Avocatul Bogdan Ilea a devenit oficial secretar de stat în Ministerul Justiţiei, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu, care a fost semnată în cursul zilei de joi. Bogdan Ilea este avocat din anul 2005.

În urmă cu şase ani, când avea doar 33 de ani, el a fost ales decan al Baroului Sălaj, fiind cel mai tânăr decan din ţară. De-a lungul anilor, tânărul avocat a ocupat şi alte funcţii înalte, precum cea de preşedinte – cu rang de secretar de stat – în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Administraţia Române a serviciilor de trafic aerian (ROMATSA).

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, Bogdan Ilea s-a aflat pe locul 1 pe lista Partidului Naţional Liberal – filiala Sălaj – pentru Senat.

Din noua funcţie, Bogdan Ilea vrea să îşi aducă aportul la îmbunătăţirea sistemului judiciar, sperând într-o mai bună funcţionare a acestuia.

Pe durata exercitării demnităţii publice, atribuţiile de Decan al Baroului Sălaj, vor fi preluate de prodecan sau de un consilier desemnat de Consiliu. Activitatea de avocatură SCA ILEA şi Asociaţii va fi continuată de avocaţii din cadrul societăţii: Av. Coordonator Raluca Ilea, Av. partener Cristina Duca şi Av. colaborator Alexandra Bogdan.

“Am o experienţă în avocatură de 16 ani, cunosc sistemul judiciar, Instanţe, Parchete, Poliţie Judiciară şi în acest context îmi voi folosi experienţa pe care o am pentru a îmbunătăţii sistemul. Îmi pun la dispoziţia Ministerului toate cunoştiinţele acumulate. Fiind un serviciu public, justiţia trebuie să fie în folosul cetăţenilor şi să funcţioneze fără ingerinţe şi  în această paradigmă o să-mi exercit toate atribuţiile în interiorul Ministerului”, a declarat Bogdan Ilea, pentru Ştirile din Sălaj.

You may also like

Leave a Comment