Responsive Menu
Add more content here...


Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Șimleu Silvaniei și-a sărbătorit hramul

Sărbătoare a fost marți și pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Șimleu Silvaniei. În zi de hram, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. La liturghie au participat primarul Zalăului, Ionel Ciunt și Florin Florian

by Mihai POP
0 comment 819 views
A+A-
Reset

Marți, 21 mai 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena din orașul Șimleu Silvaniei, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi.

La finalul Dumnezeieștii Liturghii, Preacucernicul Părinte paroh Cristian Crișan a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură, pe care l-a pus la sufletele celor de față.

Biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Șimleu Silvaniei a fost ridicată începând cu anul 1925. Ca o particularitate a începuturilor acestui lăcaș de cult amintim faptul că principalii ctitori ai acestei biserici au fost șapte persoane venite din sudul țării, din Oltenia, care s-au stabilit în Șimleu Silvaniei și care au dorit să aibă un lăcaș de cult ridicat de către ele.

Din lipsa fondurilor, lucrările au stagnat până în anul 1930, fiind ulterior reluate. Sfințirea bisericii a avut loc în anul 1957 și a fost săvârșită de către vrednicul de pomenire Episcop Valerian Zaharia.

De-a lungul timpului au fost efectuate diferite lucrări de înnoire și înfrumusețare, lăcașul de cult fiind repictat între anii 1992-1995.

You may also like

Leave a Comment