Responsive Menu
Add more content here...


Biblioteca Judeţeană “Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj a premiat pe cel mai fidel cititor desemnat pentru anul 2023

Titlul de cel mai fidel cititor luând în considerare numărul de cărți imprumutate în anul 2023 este o antreprenoare din Zalău, Laura Mureşan, în vârstă de 43 de ani, ce a împrumutat 320 de cărţi de-a lungul anului

by Tiberius NICODA
0 comment 10 views
A+A-
Reset

Motto:
,,După mâncare, adăpost și compania cuiva, cel mai mult avem nevoie în viață de povești.” – Philip Pullman

“Cititorul care a împrumutat de la bibliotecă cele mai multe cărţi, anul trecut, este o doamnă care ne-a solicitat nu doar beletristică, ci şi cărţi cărţi care să o ajute în afacerea pe care o are, dar şi cărţi pentru copii”, a declarat, pentru AGERPRES, Mariana Marian, managerul Bibliotecii Judeţene Sălaj.

În ceea ce privește secţia copii a bibliotecii, a fost desemnat ca fiind cel mai fidel cititor, în persoana unei fetiţe în vârstă de şapte ani, care se numește Abigail Andreea Pop, a împrumutat 288 de volume.

Cea mai în vârstă cititoare, Lucia Doina Romitan, are 72 de ani şi a împrumutat 91 de cărţi. La polul opus, Eduard Burdea, cel mai tânăr “client” al bibliotecii, are doar trei ani.

“Evident, băieţelul în vârstă de trei ani care este un client fidel al bibliotecii, nu ştie să citească, însă vine la noi cu părinţii, care împrumută cărţi adecvate vârstei lui. Biblioteca are o secţiune specială dedicată copiilor cu vârste de până şase ani. Sunt cărţi cu mute imagini, cu sunete şi experienţe tactile”, a subliniat Mariana Marian pentru aceeași sursă.

Au fost premiați cei mai fideli cititori ai Bibliotecii Judeţene Sălaj au fost premiaţi, joi, în cadrul unui eveniment ce şi-a dorit să marcheze şi Ziua Naţională a Lecturii.

Biblioteca Judeţeană “Ioniţă Scipione Bădescu” din Zalău-Sălaj are un număr de 5.467 utilizatori activi, dintre care 2.260 s-au înscris în cursul anului 2023.

You may also like

Leave a Comment