Responsive Menu
Add more content here...


Bătaie de Joc! Parcare la Zalău fără parcomate, dar cu “hingherii” la pândă de mașini fără tichetul de parcare

Iată, trebuie ca să-mi iau zi liberă de la serviciu, nu ca să-mi duc copilul sau să-l aduc de la grădiniță, ci să-mi iau liber ca să îl pot trece strada!

by Tiberius NICODA
0 comment 833 views
A+A-
Reset

Ce te  faci dacă lucrezi ca angajat amendator și pozator al Serviciului Parcări din cadrul Direcției Generale pentru Administrarea Domeniului Public Zalău  și ai rămas în urmă cu planul de încasări?

Nimic mai simplu: îți iei o cafea și te așezi discret la pândă într-un loc cu trafic intens și cu parcarea netaxată, interzisă. Pândești dintre tufișuri, parchează unul, se dă jos, nu are de unde să-și ia tichetul de parcare și-l lași să plece oleacă, atâta timp cât ca să poți să-i pui amenda-n geamul mașinii.

De fapt, discreția nici nu este necesară, dacă „vânezi” într-un loc cu vad, adică unul în care omul oricum trebuie să vină și este nevoit să parcheze în grabă, indiferent unde și mai ales dacă în zonă nu este vreun parcomat.

 

Percepția conducătorilor auto din Zalău sau care tranzitează municipiul, în multe cazuri este că se împart prea repede amenzile și din păcate, doar unora, nu tuturor care nu își plătesc parcarea, în mod pe alocuri de-a dreptul discreționar.

Asta se întâmplă zilnic în Zalău, cu precădere în zona străzii 22 Decembrie (fosta stradă a Crasnei) unde, pe toată zona, nu găsești un parcomat ca să-ți plătești tichetul de parcare. Există doar câteva tăblițe gen care te invită să plătești prin SMS tichetul… Dar ce te faci dacă nu ai un telefon sau dacă ești un bade care nu este familiarizat cu tehnica modernă?

Este ca-n bancul ăla unde ești invitat într-un anunț că-n prealabil trebuie să te speli. Și omul nedumerit întreabă: Și dacă n-ai prealabil, unde te speli? – așa și cu tichetul plătit prin SMS. Cu ce-l plătești dacă nu ai  telefon sau dacă nu te pricepi la SMS-uri?

În special și zilnic, agenții de parcare ai ADP Zalău, cei care umblă cu pozatul și amendatul, și pe strada 22 Decembrie, stau riguros la pândă mai ales la orele amiezii și în jurul orelor 16,00, atunci când părinții sau bunicii veniți cu mașinile își iau pruncii sau pe nepoți, din zonă, de la Grădinița ”Sfânta Inimă a lui Isus” din Zalău.

 

Nu mai vorbim despre faptul că personalul Grădiniței  ”Sfânta Inimă a lui Isus” din Zalău nu are asigurat nici măcar un singur loc de parcare permanent și asigurat, așa cum orice entitate  de genul acesta ar cere-o, dacă nu tehnic, măcar de bun simț din partea autorităților locale.

Cât despre o necesară trecere de pietoni în fața grădiniței care este situată pe una dintre cele mai intens circulate străzi din municipiu, pentru a preveni, combate evenimente și accidente rutiere, nici vorbă să existe, fiind zilnic o aventură și rost de slalom cu micuții preșcolari de mână s-ajungi să treci pe partea cealaltă de drum.

În context, zilele trecute un părinte grăbit să-și treacă pruncul strada, spunea:

Iată, trebuie ca să-mi iau zi liberă de la serviciu, nu ca să-mi duc copilul sau să-l aduc de la grădiniță, ci să-mi iau liber ca să îl pot trece strada!

 

Poate, urmarea acestui articol și a acestei semnalări de presă, careva dintre cei responsabili de problemă , vreun anume decident sau decidentă, se vor autosesiza și vor lua oarece măsuri în sensul bun al îndreptării neajunsurilor spuse aici.

Clar ,edilii fac și au făcut multe lucruri bune pentru locuitorii urbei, dar să le facă și cu folos și cu utilitate imediată.

Vrem fapte, nu vorbe, deși este campanie electorală!

You may also like

Leave a Comment