Responsive Menu
Add more content here...


Bătaia de joc a guvernanților la adresa pensionarilor români legiferată în preajma Sărbătorilor Pascale

Conducătorii și decidenții României împart românii pe criterii de aprozar - legume-fructe, anume: categoria I lux, a doua, a treia și restul, resturi

by Tiberius NICODA
0 comment 304 views
A+A-
Reset

Cu toate că  autoritățile au anunțat că toți pensionarii își vor primi pensiile înainte de Paște, pe teren au apărut tot felul de probleme. Deși la  solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a  fost aprobat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea Sărbătorilor Pascale, aceasta a ajuns un mare fâsss!

Executivul a aprobat,  cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urma să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi.

Toți cei 5.000.000 de pensionari vor primi pensia înainte de Paște. Ministerul Muncii se lăuda că  vrea să le facă un cadou pensionarilor și vor vira pensiile aferente lunii mai până pe data de 3 mai, adică în Vinerea Mare.

Până la urmă, -“ciolac peste pupăză” – ca să parafrazăm spusa unor nemulțumiți, nici cei care erau îndreptățiți ca să-și primească pensiile în avans, din vina poștei, a altor bâlbâieli  administrative, nu și-au primit pensiile în avans.

Printre cei care nu au  primit  pensia în avans sunt și pensionarii militari. Aceștia sunt în număr de  aproximativ 150.000 și au, în medie, o pensie de 3.500 lei. De asemenea, nu s-au livrat  indemnziațiile  de handicap de gradul I și II. Nu s-au virat înainte de Paște nici  alocațiile pentru copii.

Există o serie de români în incapacitate de muncă și care au fost uitați de către Ministerul Muncii. Sutele de mii de români care iau indemnizație sau pensie de handicap. Ei nu și-au primit  drepturile bănești înainte de Paște și, desigur, înainte de termen.

Este surprinzătoare decizia guvernului de a exclude persoanele cu handicap din rândul celor care au luat bani înainte de Paște.

Nu s-au dat  banii pentru indemnizația de însoțitor pe care îi iau pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate. Este vorba de suma de 1.600 de lei pe lună.

De menţionat: indemnizațiile de handicap nici nu sunt mari. Spre exemplu, pensia minimă (indemnziația socială) este de 1.280 de lei, mult mai mare decât indemnizația de handicap grad I care este de doar 460 de lei.

Acest lucru a stârnit mânia românilor care primesc indemnizația sau pensie de handicap. Ei și-au vărsat supărarea pe forumuri susținând că “persoanele cu handicap nu aduc voturi, de aceea ne ignoră guvernanții”.

Desigur, se vede încă odată că, guvernanții acționează și prestează după ureche, nu după partitură, aidoma muzicanților care lălăiesc de ocazie pentru un pol lipit pe frunte drept pomană, ca pomanagii la cap de pod. Cu toate astea, tot ei – guvernanții sunt cei care și mai ales acuma, în prag electoral, cerșesc mila și votul acelora pe care-i batjocoresc și tratează cu indiferență și nepăsare.

You may also like

Leave a Comment