Bărbat din localitatea Nușfalău prins beat criță la volan. Ce alcoolemie avea în aerul expirat

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din localitatea Nușfalău a fost prins de poliţişti la volanul unei maşini, cu o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat

by Mihai POP
0 comment 752 views
A+A-
Reset

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, luni, 5 februarie a.c., la ora 18.09, pe strada Mare din localitatea Nușfalău, polițiștii rutieri din Șimleu Silvaniei au depistat în trafic un localnic de 48 ani, în timp ce conducea un autoturism.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:
– nu deținea permis de conducere;
– deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.
DRUM BUN!

You may also like

Leave a Comment