Responsive Menu
Add more content here...


Bărbat din comuna Someș Odorhei depistat la volanul unei mașini sechestrate cu ajutorul aplicației eDAC

Polițiștii din Jibou au reușit să depisteze în trafic, un bărbat de 55 de ani, la volanul unui autoturism aflat sub sechestru prin aplicația eDAC. În cauză, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și au întocmit proces-verbal de depistare al autourismului față de care fusese dispusă măsura sechestrului

by Mihai POP
0 comment 44 views
A+A-
Reset

La data de 30 martie a.c., la ora 20.40, pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Jibou, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Jibou au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 55 de ani, din localitatea Șoimuș.

În urma verificării documentului de identitate în aplicația eDAC, s-a constatat că față de autoturismul condus de bărbatul de 55 de ani executorul judecătoresc a dispus măsura sechestrului, în baza unei proceduri judecătorești.

În cauză, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și au întocmit proces-verbal de depistare al autourismului față de care fusese dispusă măsura sechestrului.

Aplicația eDAC permite realizarea de interogări în bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne, prin scanarea automată a actului de identitate sau prin introducerea manuală a datelor de identificare.

După interogare, aplicația returnează răspuns cu HIT-urile/semnalările din bazele de date ale M.A.I. și emite alerte în cazul identificării persoanelor urmărite sau dispărute, persoane față de care au fost dispuse măsuri preventive, în cazul depistării unui autoturism față de care a fost dispusă măsura sechestrului, precum și în alte situații.

În urma acestor alerte, polițiștii aplică imediat măsurile legale conform procedurilor și legislației în vigoare, în funcție de specificul fiecărui caz.

You may also like

Leave a Comment