Responsive Menu
Add more content here...


Bani europeni pentru modernizarea a două străzi din Zalău. Vor face parte dintr-un coridor de mobilitate urbană

Primăria Zalău se pregătește să aplice pentru Programul Regional Vest 2021-2027. Fișele de proiecte pentru lucrările de pe străzile Valea Miții și Mihai Eminescu, care vor fi integrate într-un coridor de mobilitate urbană, au fost transmise către ADR Vest pentru a obține finanțare

by Mihai POP
0 comment 429 views
A+A-
Reset

Administrația locală face demersuri pentru atragerea de fonduri europene în vederea continuării reabilitării străzilor din municipiu în cadrul proiectelor de mobilitate urbană.

Astfel, până la finalul acestei luni va fi depus pentru finanțare proiectul de investiții ✅Modernizare coridor de mobilitate urbană str. Valea Miții – str. Mihai Eminescu din Municipiul Zalău”.

Acest proiect va fi depus pentru finanțare în cadrul Programului Regional Nord Vest 2021-2027, apelul de proiecte PNRV/2023.A/1 privind utilizarea crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice – Municipii reședință de județ. În cadrul acestui apel de proiecte Municipiul Zalău are alocată suma de 20.347.653,30 euro.

Prin intermediul acestui proiect de investiții, ➡️străzile Valea Miții, Maxim Gorki, Nicolae Titulescu, George Coșbuc, Parcului, Mihai Eminescu (parțial) și Vânătorilor vor fi cuprinse într-un amplu proces de modernizare, atât în ceea ce privește reabilitarea părții carosabile, cât și configurarea și reabilitarea trotuarelor, reabilitarea podurilor și a pasajelor, extinderea sistemului de iluminat public, construirea de canale tehnice subterane pentru telecomunicații și amenajarea de piste de biciclete.

Pe întreg culoarul de mobilitate vor fi instalate rastele pentru biciclete, panouri de informare, elemente de accesibilitate și mobilier urban, spațiile verzi vor fi amenajate, va fi introdusă o linie de transport public în comun și vor fi amenajate stații pentru autobuz.

Acest proiect va completa seria investițiilor pe culoarele de mobilitate urbană deja implementate din fonduri naționale și europene pe străzile: Cloșca, 22 Decembrie 1989, Simion Bărnuțiu, Voievodul Gelu, Corneliu Coposu, Avram Iancu, Gheorghe Doja, bulevardul Mihai Viteazul (trotuare și piste), pietonizarea străzii Unirii și amenajarea Piețelor 1 Decembrie 1918 și Iuliu Maniu. În momentul de față, proiecte de mobilitate urbană se află în implementare pe străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății.

 

You may also like

Leave a Comment