Responsive Menu
Add more content here...


Azi celebrăm „Ziua Forțelor Terestre Române”

Sărbătorim, astăzi, 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei

by Mihai POP
0 comment 120 views
A+A-
Reset

Marți, 23 aprilie, este celebrată Ziua Forțelor Terestre. Evenimentul coincide în fiecare an cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale Armatei.

Bazele moderne ale Forţelor Terestre datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca urmare a Revoluţiei de la 1848, a întemeierii statului român modern prin Unirea de la 1859 şi a înfăptuirii politicii militare a lui Alexandru Ioan Cuza, principalele arme şi specialităţi componente existând încă din anii 1859-1860.

Forţele Terestre reprezintă o componentă importantă a sistemului naţional de apărare a securităţii României, având capacitatea de a acţiona în toată gama operaţiunilor militare. Armata de uscat reuneşte armele şi specialităţile care au compus-o şi care se regăsesc şi în prezent în componenţa sa: infanteria, vânătorii de munte, tancurile, artileria, geniul, apărarea NBC etc, potrivit volumului “Calendarului Tradiţiilor Militare” (2010).

Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma a transmis următorul mesaj:

“În fiecare an, Ziua Forțelor Terestre reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra sacrificiilor, curajului și devotamentului celor care, de-a lungul istoriei, au slujit această națiune cu inima și sufletul. Într-o lume în continuă schimbare și amenințată de diverse provocări, inclusiv un conflict militar la graniţele ţării, rolul armatei este mai important ca niciodată. Gândurile noastre se îndreaptă astăzi către toți militarii Forțelor Terestre Române, care își îndeplinesc cu devotament misiunea de a apăra țara. Le mulțumim pentru curajul, dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă zi de zi. La mulți ani!” – Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj

You may also like

Leave a Comment