“Avram Iancu – Împotriva imperiului” | Primul film despre eroul naţional Avram Iancu se lansează chiar de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie, film în care apar doi îndrăgiți actori cu care ne mândrim din dragul nostru Sălaj

by Tiberius NICODA
0 comment 381 views
A+A-
Reset

“Mă bucur enorm că reuşim să realizăm un documentar în amintirea lui Avram Iancu, un erou adevărat. Devotamentul său pentru un ţel, iubirea de aproapele, onestitatea, respectul şi credinţa în Dumnezeu sunt trăsături de caracter care trebuie să meargă mai departe”, spune Alin Panc, producător PaPa Pictures

Filmul „Avram Iancu – Împotriva Imperiului” a pus pe harta culturală comuna Luncoiu de Jos (judeţul Hunedoara). Destinul greu încercat și rece al marelui erou a încălzit inimile a peste 600 de oameni.

Există replici care să te lase fără replică? Da! Le găsiți în filmul care mișcă orice inimă de român – „Avram Iancu Împotriva Imperiului”. Nu e doar o poveste despre adevărata temelie a patriotismului, ci e trăire, căci marele nostru erou a luptat, a iubit și mai presus de orice, și-a cinstit poporul. Marți seara, la invitația primarului din Luncoiu de Jos, sute de oameni au venit la sala Eden Events să vadă, în avanpremieră, acest tribut adus Ardealului.

Au fost prezenți membri ai echipei artistice și de producție, alături de Sandu Pop (alias Văru’ Săndel), unul dintre producătorii acestui proiect, diverși invitați printre care preșe­dintele Consiliului Judeţean Hunedoara – Laurențiu Nistor, prefectul Călin Marian, primarii din Brad, Crișcior, Baia de Criș, Bulzeștii de Sus, Peștișu Mic, Blăjeni.

Au vibrat la vorbele lui Iancu: Ce țară frumoasă avem. Ce urât ne purtăm cu ea.

“Avram Iancu – Împotriva imperiului” este un film privat, făcut ca un tribut Ardealului, de un grup de oameni iubitori de glie strămoșească, spun producătorii Alin Panc şi Sandu Pop, mai cunoscut ca Văru’ Săndel.

Filmul urmărește evenimentele din perioada 1848 – 1872, până la moartea sa.

Filmul se lansează chiar în anul în care se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu.

„Avram Iancu – Împotriva imperiului” va avea premiera din data de 26 ianuarie, în toată țara.

You may also like

Leave a Comment