Avertizări meteo de vreme rea în Sălaj. ANM a emis cod galben de ploi și vânt puternic de Ziua Națională a României

by Mihai POP
0 comment 63 views
A+A-
Reset

ANM a emis, joi dimineață, avertizări de vreme rea în aproape jumătate de țară. Vor fi în vigoare două coduri, portocaliu și galben, de ploi și vânt puternic


În intervalul 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00, în Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25 – 40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55 – 60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80 – 100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

În intervalul 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50 – 70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

Notă 1: Pe parcursul zilei de Vineri (1 Decembrie), cu precădere după-masa, vântul va fi activ în mare parte din județ, atingând și depășind la rafală viteze de 40-50 km/h.

📍Notă 2: Sâmbătă (2 Decembrie) vremea se va încălzi accentuat, maximele prognozate atingând 13-16°C, iar Duminică (3 Decembrie), va urma o răcire bruscă și accentuată, maximele prognozate fiind de 1-3°C.

You may also like

Leave a Comment