Responsive Menu
Add more content here...


Avertizare meteo! Vreme caldă și caniculară în zilele care urmează

by Tiberius NICODA
0 comment 613 views
A+A-
Reset

Vremea se încălzește puternic din weekend, iar săptămâna viitoare ne așteaptă un alt val puternic de căldură, care s-ar putea prelungi până dincolo de mijlocul lunii.

După 7 iulie, temperaturile vor urca la 33-34 de grade în Transilvania, 36 de grade în Banat și 38 de grade în sud.

Din 15 iulie, maximele se vor stabiliza la 30-33 de grade în majoritatea regiunilor.
Perioadele răcoroase sunt o adevărată gură de aer în lunile toride de vară, dar de această dată nu vom avea timp să ne bucurăm prea mult de răcoare. Temperaturile vor fi cuprinse între 28 și 35°C, cu o tendință de creștere de la o zi la alta.

Căldura se va resimți din plin încă de la începutul săptămânii viitoare, când mercurul din termometre va atinge și depăși pragul de caniculă în sud și, local, în vest și nord-est. Cel mai cald va fi în sudul Munteniei și al Olteniei, unde se vor atinge până la 38 – 39°C.Temperaturile nu vor scădea nici în a doua parte a săptămânii. Cu toate acestea, presiunea atmosferică va fi mai coborâtă, iar aerul va deveni mai umed, astfel că vor fi mai multe înnorări temporare, averse și furtuni.

Valul de căldură pare să continue neabătut cel puțin până la mijlocul lunii. Pe termen mai lung, unele modele meteorologice avansează un scenariu îngrijorător: un anticiclon puternic și persistent, extins de la sol până în straturile înalte ale atmosferei, care ar putea să aducă zile în șir cu temperaturi extreme.

Deocamdată, acest lucru pare destul de puțin probabil. Cert este că, în prezent, nu se întrevede nicio răcire substanțială a vremii în perioada următoare.pecialiştii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite expunerea prelungită la soare în anumite intervale, să consume multe lichide, fructe şi legume proaspete şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau al celor puternic cofeinizate.


Căldura poate fi un factor periculos pentru sănătate!

You may also like

Leave a Comment