Responsive Menu
Add more content here...


Avertizare cod portocaliu de CANICULĂ în Sălaj. Ce măsuri trebuie să luați

by Mihai POP
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Conform prognozelor meteorologice, județul Sălaj se va afla timp de trei zile sub cod portocaliu de caniculă. Prefectura Sălaj a lansat o avertizare către populație precum și anumite măsuri ce trebuie luate în asemenea situații

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 29.06- 01.07.2022, în zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în mai multe zone din ţară, înclusiv în judeţul Sălaj.

Temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat, județul Sălaj afându-se sub efectul unui COD PORTOCALIU de caniculă.

Recomandări privind protecţia populaţiei pe perioada caniculei: deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara;

– evitați aglomerațiile și efortul fizic intens;

– nu lăsați copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;

– evitați băuturile ce conțin alcool sau cafeină;

– stați la umbră și evitați expunerea la orele prânzului;

– beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;

– purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise; evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;

– consumați fructe și legume proaspete.

Foarte important: hidratarea corpului și protecția corespunzătoare împotriva razelor soarelui sunt printre lucrurile esențiale pe timp de caniculă.

Totodată, Compania de Apă Someş face un apel insistent către populaţie să nu mai folosească apa potabilă pentru scopuri agricole, grădinărit şi/sau zootehnie, utilizând pentru aceste scopuri pe cât posibil, apa din alte surse (fântâni, puțuri, apa pluvială colectată etc).

Dacă nu se fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca unii utilizatori să fie privați de acest element vital, respective de a nu avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități zilnice.

You may also like

Leave a Comment