Responsive Menu
Add more content here...


Autostrada Transilvania: UMB și încă două asocieri au depus oferte pentru construcția nodului Românași

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit trei oferte la licitația pentru construcția nodului Românași de pe Autostrada Transilvania (A3), ce va asigura descărcarea traficului de pe lotul Zimbor - Poarta Sălajului, construit de UMB. De altfel, printre ofertanți se află și grupul controlat de Dorinel Umbrărescu

by Mihai POP
0 comment 2.1K views
A+A-
Reset

„Au fost depuse astăzi trei oferte pentru construcția Nodului Rutier Românași amplasat pe sectorul Poarta Sălajului – Nușfalău al Autostrăzii Transilvania (A3)”, a anunțat pe pagina proprie de Facebook Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Cele trei oferte provin de la:
– Asocierea SC DRUM INSERV SRL – INFRA EXPERT AD (România / Bulgaria)
– Asocierea SC GP SAGEATA PROD SRL – S.C SYLC CON TRANS SRL (România)
– Asocierea S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (România)

Contractul prevede proiectarea și execuția acestui nod rutier în termen de 10 luni (trei luni proiectare și șapte luni execuție) la o valoare de maximum 71,37 de milioane de lei (fără TVA).

Finanțarea este asigurată prin PNRR.

După ce va fi construit, Nodul Rutier Românași va asigura descărcarea traficului rutier de pe subsecțiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania (A3) până la finalizarea subsecțiunii Poarta Sălajului – Zalău, a explicat Cristian Pistol, scrie economica.net.

A3 Zimbor – Poarta Sălajului, termen de finalizare prelungit până în iunie 2026

Noul termen de finalizare a acestui lot din Autostrada Transilvania (A3) este vara anului 2026, conform celor mai recente date de pe harta interactivă a CESTRIN. Anterior acestei prelungiri, lucrările ar fi trebuit finalizate anul viitor.

Pe de altă parte, în vara anului trecut, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu își exprima speranța ca anul acesta să se poată circula pe cei 12,2 km ai secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului.

You may also like

Leave a Comment