Autostrada Transilvania: Proiectarea și execuția lotului Suplacu de Barcău – Chiribiș va începe în martie

by Mihai POP
0 comment 49 views
A+A-
Reset

Lucrările pentru proiectarea și execuția celor 26 de kilometri ai segementului Suplacu de Barcău–Chiribiș (A3) pot începe în martie 2024


Pe data de 15 martie vor începe lucrările pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș a Autostrăzii Transilvania (A3), a informat vineri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Amintim că acest lot a fost câștigat de Construcții Erbașu, acesta fiind primul său contract de autostradă.

Pentru finalizarea construcției celor 26,35 km antreprenorul român (Construcții Erbașu SA) are la dispoziție 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări)”, a menționat șeful CNAIR.

Contractul în valoare de 884,12 milioane de lei, fără TVA (finanțat prin PT), a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut.

Pe 4 septembrie 2023, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța că încă o secțiune din Autostrada Transilvania are constructor desemnat. Antreprenorul Construcții Erbașu S.A. fusese desemnat câștigător pentru realizarea secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș, preciza atunci Cristian Pistol.

Pe traseul secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș se vor construi inclusiv opt poduri, opt pasaje și trei viaducte.

În iunie 2023, au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) din Autostrada Transilvania (A3):

1. CONSTRUCTII ERBAȘU S.A. (România);
2. Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – DUNA CONSTRUCȚII RO S.R.L. (Ungaria – România);
3. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia);
4. NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia);
5. Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 S.A. (România).

Secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș este parte din contractul pentru construcția Autostrăzii Transilvania semnat în trecut cu constructorul american Bechtel și care ulterior a fost reziliat.

Sursa: economica.net

You may also like

Leave a Comment