Responsive Menu
Add more content here...


Autostrada Transilvania: Licitația pentru segmentul Poarta Sălajului-Nușfalău, deblocată

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deblocat licitația pentru tronsonul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (41 de kilometri) din Autostrada Transilvania ce include Tunelul Meseș

by Mihai POP
0 comment 276 views
A+A-
Reset

După mai bine de trei ani de blocaje și întârzieri, licitația pentru lotul Poarta Sălajului-Nușfalău de pe Autostrada Transilvania ar putea fi finalizată luna aceasta.

Constructorul italian WeBuild și-a retras contestația de la Curtea de Apel București pentru „lotul Meseș”, cel mai mare contract al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de până acum, scrie Economedia.

După mai multe amânări, CNAIR ar putea desemna câștigătorul licitației lansate încă din noiembrie 2020 până la sfârșitul lunii, 31 mai fiind termenul estimat comunicat în SEAP. Evaluarea tehnică s-a finalizat încă din 23 ianuarie 2024.

Licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Nușfalău cu tunel de 3 kilometri la Meseș a fost lansată în urmă cu mai bine de un an, pe 10 februarie 2023, iar în august au fost depuse 7 oferte:

  • Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina)
  • WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
  • IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
  • Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
  • MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
  • Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia)
  • Asocierea TEKFEN-Dogus

Valoare estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Lucrările la segementul Poarta Sălajului-Nușfalău includ și execuția Tunelului Meseș în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens, precum și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje. Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării și 60 execuției.

You may also like

Leave a Comment