Responsive Menu
Add more content here...


Autostrada Transilvania: CNAIR a prelungit din nou evaluarea ofertelor pentru lotul tunelul Meseș

CNAIR a prelungit cu o lună termenul estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru secțiunea Poarta Sălajului-Nușfalău care include și tunelul Meseș de 3 kilometri

by Mihai POP
0 comment 2.6K views
A+A-
Reset

CNAIR a prelungit cu o lună, până pe 28 iunie 2024 termenul estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru ,,lotul Meseș”, licitația pentru secțiunea Poarta Sălajului-Zimbor-Nușfalău (41 km.) fiind cel mai mare contract pentru infrastructura rutieră lansat până acum în achiziție.

Sfârșitul lunii iunie este un termen estimat, fiind posibilă, atât o nouă prelungire, dar și o devansare. Contractul pentru secțiunea Poarta Sălajului-Nușfalău care include și tunelul Meseș de 3 kilometri are o valoare estimată cuprinsă între 7,4 și 8,8 miliarde lei.

Termenul anterior estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru ”lotul Meseș” era vineri, 31 mai 2024, însă CNAIR l-a prelungit cu o lună, până pe 28 iunie, fiind posibilă, atât o nouă prelungire, dar și o devansare.

Licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău cu tunel de 3 kilometri la Meseș a fost lansată în urmă cu mai bine de un an, pe 10 februarie 2023, iar în august au fost depuse 7 oferte: UMB, asociat cu EuroAsfalt din Bosnia Herțegovina pentru experință la tuneluri (Asocierea de pe A1 Lugoj – Deva), WeBuild și cinci constructori din Turcia: Ictaș, Nurol, Mapa, Makyol – Ozaltin și Tekfen (Ozaltin a depus singura ofertă pentru viaductele de la Nădășelu și Topa Mică scoase din contractul cu UMB).

Contractul pentru acest lot prevede inclusiv construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje (în lungime totală de aproximativ 13 km) și a Tunelului Meseș (în lungime de 2,89 km). Valoare estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Mai multe detalii AICI

 

You may also like

Leave a Comment