Responsive Menu
Add more content here...


Au început lucrările la parcul de joacă din Horoatu Crasnei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Încă de la finele săptămânii trecute au demarat lucrările pentru construirea unui parc de joacă în Horoatu Crasnei. Primarul Florian Sur este optimist că într-o lună lucrările pot fi finalizate


La Horoatu Crasnei, comunitatea se bucură de implicarea autorităţilor locale pentru creşterea nivelului de confort din comună. Administraţia condusă de Florian Sur a demarat mai multe proiecte în ultima perioadă, printre care asfaltarea a zece kilometri de străzi şi uliţe, construirea unei capele în Stârciu sau a unui parc de joacă pentru copii, chiar în centrul comunal.

Primăria Horoatu Crasnei a reuşit să obţină fonduri prin GAL în valoare de 50.000 de euro, bani pe care autorităţile locale au dorit să-i folosească pentru construirea a două capele, una la Stârciu şi una la Horoatu Crasnei.

Însă, având în vedere că în centrul comunal există mai multe culte şi nu s-a găsit un numitor comun, în cele din urmă, autorităţile locale s-au reorientat. Primăria şi Consiliul Local au decis ca în centrul comunal să se contruiască un parc de joacă pentru copii, asta pentru a nu pierde finanţarea primită prin GAL.

După cum ne informa domnul primar, investiţia totală pentru construirea capelei din Stârciu şi a parcului de joacă din centrul comunal s-ar ridica la suma de 90.000 de euro. Astfel, diferenţa de 40.000 de euro dintre suma primită prin GAL şi suma totală a investiţiei va fi suportată din fondurile Primăriei.

Totuşi, de la întocmirea hârtiilor şi a proiectelor, s-a trecut şi la fapte. Astfel, sâmbătă, în ultima zi din luna august, în centrul comunal au început lucrările la parcul de joacă. A fost nivelat terenul şi la începutul acestei săptămâni s-au început lucrările şi la fundaţia gardului care va  împrejmui spaţiul de joacă. Domnul primar Florian Sur estimează că lucrările ar putea fi gata în maxim o lună de zile.

“Sâmbătă au început lucrările la parcul de joacă din Horoatu Crasnei şi cred că în maxim o lună de zile ar putea fi gata”, ne-a declarat Florian Sur.

Noul parc de joacă pentru copii din centrul comunal va fi amenajat cu tobogane, leagăne, căluţi, dar şi cu bănci sau alei din beton.

Se lucrează intens în fiecare zi şi toată lumea speră ca în maxim o lună de zile, lucrările să fie gata şi copiii din comună să poată să se bucure de acest parc.

Ne bucurăm că astfel de investiţii se fac şi în mediul rural şi prin construirea unor astfel de locuri, poate copiii vor lăsa deoparte tabletele, telefoanele şi calculatoarele, pentru a sta la rând pentru o “tură” pe tobogan, la fel cum se întâmpla şi înainte de această “explozie” a tehnologiei moderne.

În ceea ce priveşte investiţiile din Horoatu Crasnei, să spunem că şi alte proiecte sunt în derulare şi administraţia condusă de Florian Sur munceşte din greu pentru a oferi comunităţii locale un nivel mai bun de trai.

Însă, despre celelalte investiţii şi proiecte care se fac la Horoatu Crasnei, vom reveni într-un articol ulterior.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri,4 septembrie, împreună cu Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment