Responsive Menu
Add more content here...


Au fost depuse șapte oferte pentru realizarea tronsonului Poarta Sălajului – Nușfalău din autostrada Transilvania

by Mihai POP
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, luni, că şapte oferte au fost depuse pentru construcţia sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde şi tunelul Meseș


Au fost depuse șapte oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și Tunelul Meseș, a informat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Ofertele provin de la constructori și proiectanți din România- Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia. Firmele lui Dorinel Umbrărescu s-au înscris și la această licitație alături de partenerul bosniac, cu care au câștigat contractul pentru secțiunea tunelurilor de pe Autostrada Lugoj – Deva (A1).

Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuția faimosului Tunel Meseș (cu două galerii) în lungime de 2,89 km și cu două benzi de circulație pe sens, precum și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje. Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării și 60 execuției.”, a transmis ministrul.

Acesta a precizat că sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

La rândul său, directrul general al CNAIR, Cristian Pistol, a transmis că, până astăzi, la termenul limită de depunere a ofertelor, șapte operatori economici s-au înscris pentru a câștiga contractul pentru proiectarea și execuția celor 41 km dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, inclusiv Tunelul Meseș, aceștia fiind:

– Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina)

– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

– IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)

– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)

– MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

– Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia)

– Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Valoare estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, arată Cristian Pistol pe Facebook.

You may also like

Leave a Comment