Responsive Menu
Add more content here...


Atleţii sălăjeni, pe podium la Naționalele din Cetatea Băniei

by Monel SABOU
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Campionatele Naţionale de semimaraton au adus sportului sălăjean încă două medalii. Paula Todoran de la CSM Zalău a ratat titlul naţional pentru numai 22 de secunde, iar echipa masculină de juniori a Liceului Sportiv “Avram Iancu” Zalău a fost surpriza plăcută a iubitorilor de alergare din Sălaj


Peste 100 de sportivi din întreaga ţară şi-au dat întâlnire duminică dimineaţa în Cetatea Baniei pentru a se duela pentru medaliile puse în joc în cadrul întrecerilor naţionale ale cursei de semimaraton la categoriile de vârstă juniori 1, tineret şi seniori. 36 de fete si 67 de baieţi s-au aliniat la startul cursei de 21,1 km şi, aşa cum ne-am obişnuit de atâţia şi atâţia ani, de la startul acestei competitii nu au lipsit nici sportivii sălăjeni.

 

Din păcate, în competiţia feminină am fost reprezentaţi de o singură concurentă, de sportiva numărul 1 a Sălajului la disciplinele olimpice, de Paula Todoran. Antrenată de prof. Mirel Seişanu, Paula şi-a respectat statutul de favorită la cucerirea unei medalii şi a terminat cursa pe poziţia secundă.

 

Cu o performanţă de o oră, 17 minute şi 30 de secunde, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a intrat în posesia medaliei de argint după ce a fost devansată de o singură concurentă, Andreea Alina Piscu de la CS Pandurii Târgu Jiu (1h17’08”).

 

Dacă în concursul feminin a fost prezentă la start o singură sălăjeancă, la masculin numărul sportivilor din judeţul nostru a fost mult mai ridicat. Adrian Florin Meleg, Raul Ionut Berbenţi, Adrian Ioan Iancău şi Tudor Luca de la LPS “Avram Iancu” Zalău au alergat în întrecerea juniorilor, iar Raul Crecan şi Gruia Luca (ambii legitimaţi la CS Universitatea Cluj) au alergat în cadrul întrecerilor rezervate categoriei de vârstă tineret.

 

Spre bucuria fiecăruia dintre ei, toţi băieţii s-au întors acasă cu câte o medalie, dar nu la individual ci în întrecerea pe echipe. Adrian Florin Meleg, Raul Ionut Berbenţi, Adrian Ioan Iancău si Tudor Luca au cucerit medalia de bronz, iar Raul Crecan si Gruia Luca s-au încununat campioni naţionali ai categoriei de vârstă tineret alaturi de colegii de la CS”U” Cluj, Ionuţ Marius Dumitru si Laszlo Levente Kanizsay.  Trebuie consemnat faptul că, în cadrul întrecerilor de la Craiova a avut loc o premieră pentru atletismul sălăjean. Gruia Luca si Tudor Luca, au devenit primii fraţi din judeţ care urcă pe podium în cadrul aceleaşi competiţii. Dacă Gruia Luca era deja obişnuit cu clasările pe podium, pentru mai tanarul său frate clasarea pe poziţia a III-a în ierarhia naţională este o premieră şi nici nu putea fi altfel având în vedere faptul că pentru Luca Gruia această copmpetiţie a reprezentat un debut în cadrul unui Campionat Naţional.

 

You may also like

Leave a Comment