Responsive Menu
Add more content here...


Atleta numărul 1 a Sălajului a devenit mamă pentru a doua oară!

by Monel SABOU
0 comment 1.8K views
A+A-
Reset

Cea mai titrată alergătoare din istoria atletismului sălăjean, Cristina Iloc Casandra, a devenit luni, 24 iulie 2017, pentru a doua oară mamă. La vârsta de 40 de ani, multipla recordmană a României în proba de 3.000 de metri obstacole a dat naştere unei fetiţe, Anabela Sonia


Cea mai medaliată şi mai cunoscută atletă din judeţul Sălaj este şi foarte probabil va rămâne Cristina Iloc-Casandra, atletă lansată în sportul de performanţă de Clubul Sportiv Şcolar Zalău. Fosta elevă a profesorului antrenor emerit Teodor Bidian a început sportul ca şi practicantă de orientare turistică sub comanda lui Ioan Tăut, dar ulterior a trecut la atletism, sport care i s-a potrivit precum o mănuşă.

Încă după primele concursuri de alergare Cristina a ocupat locuri fruntaşe, iar în 1996 a reuşit prima mare performanţă din carieră şi a  cucerit medalia de bronz în cursa de 5.000 de metri din cadrul Campionatului Mondial de Atletism rezervat juniorilor, performanţă pentru care ulterior a fost numită şi cetăţean de onoare al Municipiului Zalău.

Medalia obţinută în 2006 la mondialele de juniori a fost prima dintr-o serie de performanţe notabile. Au urmat clasări pe podium la campionatele europene de cros, dar şi în probele de pistă, iar în cursa de 3.000 de metri obstacole a stabilit mai multe recorduri naţionale, iar la un moment dat a fost chiar deţinătoarea recordului mondial.

De asemenea, atleta născută în urbea de la poalele Meseşului a fost prezentă şi la două ediţii a jocurilor olimpice, la Beijing în 2008 unde a ocupat un onorant loc 4, respectiv Londra în 2012. În 2015, atleta a participat la ultima competiţie oficială, iar  după ce a cucerit medalia de argint la Campionatele Naţionale a renunţat la activitatea de performanţă din cauza unor probleme de sănătate.

Chiar şi în aceste condiţii, fosta sportivă nu s-a retras cu totul din activitatea de performanţă şi a continuat activitatea ca şi antrenoare la secţia de atletism din cadrul Clubului Sportiv Municipal Suceava, club pentru care a concurat începând din anul 1999. Cu toate că pentru unele femei vârsta de 40 de ani pare înaintată pentru a deveni mame, Cristina a dat dovată de mult curaj şi a decis să devină mamă pentru a doua oară. Prima dată s-a întâmplat cu un an înainte de Olimpiada de la Londra, în anul 2011, an în care s-a născut prima ei fetiţă, Raisa Casandra.

Luni, 24 iulie, în s-a născut cea de-a doua fetiţă, Anabela Sonia Casandra, o mogâldeaţă care a adus multă bucurie în familia titratei sportive născute pe plaiurile sălăjene. La scurt timp după ce soţul şi antrenorul atletei a postat câteva fotografii pe pagina s-a de facebook, mesajele de felicitări nu au contenit să curgă, iar printre cei care s-au grăbit să felicite fericita familie Casandra s-au aflat atleţi titraţi ai ţării noastre dintre care îi amintim pe Constantina Diţă – campioana olimpică în proba de maraton de la Beijing, Iulia Olteana, Oana Pantelimon, Bianca Răzor, Lelia Deselnicu Papură, Ana Mirela Ţermure, Simona Staicu, Viorica Ţigău şi mulţi alţii.

Pe această cale redacţia Sportul Sălăjean doreşte să se alăture celor care o felicită pe proaspăta mămică şi îi transmitrem următorul mesaj: „Felicitări!!! Multă sănătate şi fericire proaspetei mămici, iar Anabela Sonia să crească mare, frumoasă, sănătoasă şi să vă aducă multe bucurii!”.

You may also like

Leave a Comment