Cât de idiot trebuie să fii ca să falsifici niște acte oficiale și pe deasupra să mai și reprezinți o agenție imobiliară, să fii plătit cu niște comisioane babane fără ca să faci nimic ca să le meriți? Adică, pentru banii pe care-i jefuieși, nu numai că nu faci ce trebuie să faci ca să decurgă bine tranzacția pe care o intermediezi ca și agent imobiliar, ci, din contră, să nu faci nimic, să faci prostii și să încurci treburile clienților.
Asta numai un șef de nici doi bani de agenție imobiliară autohtonă este capabil ca să facă. Astfel, i-a mai falsificat niște adeverințe unui vânzător căruia i-a tranzacționat apartamentul . Prin adeverințele falsificate atesta cumpărătorului și notarului că are toate utilitățile achitate și că se poate face transferul de proprietate. Fals, uz de fals, înșelăciune…
Și uite așa, s-a ales șeful imobiliarelor cu câte 8 mii lei de la cumpărător, 8 mii de la vânzător,comisioane fără să facă ce era de făcut. Bietul cumpărător, s-a trezit după tranzacție că nu are nici apă, nici curent, nici gaz. Toate erau tăiate de către furnizori pentru neplată și cu restanțe de sute de lei în urmă. Sigur, Protecția Consumatorului, instanțele de judecată, poliția, procuratura sunt remediul și taina rezolvării șmecherilor de acest gen, dar toate astea cu prețul timpului consumat și pierdut aiurea și cu foarte mulți nervi la bază!
Atenție așadar cu cine, unde și cum vă faceți afacerile, ca să nu luați și voi țeapă și să nu umblați vorbind singuri!
Profilul agentului-hoț, de care trebuie să te ferești:
– Fură cât să-i fie lui bine, iar pe tine să te pună pe pierdere;
– Dă vina pe clienți, pe criză, pe ploaia de afară, pe alte agenții, pe alți agenți, dar numai pe el nu;
– Dacă nu a făcut nimic luna asta, e vina ta că n-ai bagat bani în suficienta publicitate; dacă a făcut, e meritul lui “că e agent bun”;
– Dacă îl prinzi cu gâsca-n traista (cu comisionul furat nemeritat în buzunar), e clar ca e o înscenare: toți din jurul lui mint, doar el spune adevărul;
Pentru că, în vremurile din urmă, țepele și țeparii sunt un – modus vivendi -.
Și uite așa, o tranzacție, cumpărarea unui imobil, a oricărui alt bun de cumpărat care ar trebui să fie un moment de bucurie și de împlinire sufletească, morală și materială, datorită unor nemernici iresponsabili, ticăloși și nepricepuți riscă să-ți facă viața un coșmar și să-ți transforme bucuria în necaz!