Deşi FRF a făcut solicitări de mai bine de o lună la MTS şi la Ministerul Sănătăţii pentru modificarea protocolului medical, care să fie permisibil şi pentru echipele de la nivel de amatori, deocamdată autorităţile nu au oferit niciun răspuns. În acest sens, competiţiile rămân în stare de suspendare şi se pune din nou sub semnul întrebării posibilitatea de a se relua ligile judeţene în această primăvară
Zilele trecute şi în Sălaj s-a împlinit un an de zile, de când nu au mai avut loc un meci oficial în Liga a IV-a sau Liga a V-a. Această pauză nedorită parcă nu se mai sfârşeşte, însă echipele de la nivel de amatori nu îşi pierd speranţele şi aşteaptă veşti importante din partea autorităţilor. Mult aşteptatele veşti întârzie să apară, deşi FRF a făcut o solicitare de mai bine de o lună, atât la MTS, cât şi la Ministerul Sănătăţii, pentru modificarea protocolului medical. Despre acest aspect s-a discutat şi în ultimul Comitet Executiv al FRF, ce a avut loc în urmă cu o săptămână.
Solicitarea FRF cuprinde mai multe propuneri pentru modificarea ordinului comun MTS şi MS. De altfel, MTS şi-a dat acordul pentru includerea testării rapide în protocol, dar mai trebuie obţinut avizul Ministerului Sănătăţii, care se lasă aşteptat.
“În cadrul ultimei şedinţe a Comitetului Executiv al FRF, pe ordinea de zi a fost cuprinsă solicitarea clubului Viitorul Constanţa de a-l mandata pe preşedintele Răzvan Burleanu pentru a propune MTS şi MS modificarea protocolului sanitar, în sensul de a înlocui obligaţia de testare RT-PCR cu testarea rapidă faringo-nazală (o solicitare pe care FRF a transmis-o deja, atât în luna ianuarie cât şi în februarie 2021, fără ca să ia cineva vreo decizie care să scutească echipele de testările costisitoare, obligatorii la fiecare două săptămâni)”, se arată în comunicatul FRF.
Din câte se pare, până săptămâna viitoare va veni un răspun clar în ce priveşte această solicitare. Din cauza acestei incertitudini, FRF a amânat luarea unor decizii în ce priveşte începerea competiţiilor pentru fotbalul amator, începerea competiţiilor pentru copii şi juniori, aprobarea Regulamentului de desfăşurare a jocurilor de baraj pentru promovare în Liga 3, tragerea la sorţi a componenţei grupelor pentru baraj şi stabilirea criteriilor minime privind participarea la baraj.
”Sugerez tuturor colegilor să mai aibă răbdare câteva săptămâni, trăind în acelaşi timp cu speranţa că vom putea până la urmă să începem competiţiile judeţene. FRF nu este factor decizional în privinţa modificărilor legislative şi de aceea nu poate să-şi asume responsabilitatea unui răspuns clar, fie pozitiv, fie negativ la acest subiect”, a transmis Octavian Goga, reprezentatul Asociaţiilor Judeţene de Fotbal în Comitetul Executiv al FRF.