Responsive Menu
Add more content here...


Asociaţia Pro Infrastructură pune presiune pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode

by Mihai POP
0 comment 19 views
A+A-
Reset

Una dintre cele mai importante asociaţii care supraveghează implementarea marilor proiecte de infrastructură din România, îi cere noului ministru al Transporturilor, sălăjeanul Lucian Bode, să abordeze cu mare deschidere şi cu transparenţă totală mandatul scurt pe care-l are în Guvernul PNL


Asociaţia Pro Infrastructură a transmis ieri, 21 noiembrie o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor Lucian Bode, document semnat de clujeanul Ionut Ciurea, directorul si presedintele asociatiei.

„Ne dorim ca în mandatul său să dispară sfidarea oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la adresa cetățenilor în ceea ce privește refuzul de a pune la dispoziție informații de interes public.

Asociația Pro Infrastructură a dat în judecată CNAIR în 6 procese separate, toate în urma refuzului de a ne oferi documente, drept garantat de Legea 544/2001. Le-am câștigat pe toate, dar cei din CNAIR tot nu ne dau documentele, chiar dacă deciziile instanței sunt DEFINITIVE.

În scrisoarea atașată i-am descris ministrului Bode un singur exemplu: Autostrada A13 Sibiu-Făgăraș. Nici astăzi, la peste 8 luni de la hotărârea Curții de Apel București, CNAIR nu a catadicsit să o pună în aplicare și să ne dea studiul de fezabilitate cerut!

Solicităm domnului Bode să se implice direct în transparentizarea activității „responsabililor” CNAIR și a implementării proiectelor de miliarde de euro, trăgând la răspundere persoanele care au girat bătaia de joc din ultimii ani, încălcând Legea 544/2001 și chiar hotărârile definitive ale judecătorilor.”

este comunicatul postat pe pagina oficială de Facebook a asociaţiei.

You may also like

Leave a Comment