Connect with us

Ştiri din Sălaj

Întâlnire la nivel înalt a europarlamentarului Chris Terheş, la Strasbourg


Acceptarea României în Schengen a fost principala temă de discuţie pe care europarlamentarul Chris Terheş a  avut-o în cadrul unei întâlniri restrânse de lucru cu comisara Ylva Johansson la data de 15.01.2020 la Strasbourg


Intâlnirea aceasta a urmat unei discuţii mai largi pe tema migraţiei avute în cadrul unei întâlniri de lucru a grupului S&D de săptămâna trecută la care a fost prezentă şi comisarul european Johansson.

“La aceea întâlnire am ridicat public problema nedreptăţii făcute României de a nu fi încă membră Schengen inclusiv din cauza unor decizii politice ale unor state membre UE de a lega raportul MCV de refuzul acceptării României în Schengen. Am spus atunci că raportul MCV este plin de erori şi e anormal ca din cauza unui raport vădit subiectiv şi neprofesionist drepturile cetăţenilor români la libera circulaţie să fie încălcate”, susţine europarlamentarul sălăjean.

Chestiunile generale pe care le-a punctat săptămâna trecută la Bruxelles, Chris Terheş le-a explicat şi argumentat detaliat în întâlnirea din data de 15 ianuarie de la Strasbourg cu comisara Johansson.

“Minciunile şi dezinformările trimise din România la Bruxelles pe tema justiţiei de ani de zile, care s-au concretizat în susţineri eronate şi recomandări neconstituţionale din rapoartele MCV, au ca efect nu doar subminarea independenţei justiţiei din România şi încălcarea drepturilor românilor, ci şi menţinerea României pe o poziţie de inferioritate în UE, cum e refuzul nefondat de a fi primită în Schengen”, a conchis europarlamentarul Chris Terheş.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj