Connect with us

FOTBAL

“U” Cluj a sunat adunarea. Sălăjeanul Cătălin Pop, prezent la reunirea “şepcilor roşii”


Căpitan la echipa U19 a Universităţii Cluj, fundaşul originar din comuna Marca se află în vederile echipei mari şi tocmai de aceea a fost prezent la reunirea seniorilor,  pregătindu-se sub comanda lui Adrian Falub şi Marius Suller


Cătălin Pop a ajuns în vara lui 2018 la “U” Cluj, după ce a impresionat conducerea “şepcilor roşii” la un turneu semifinal în care a fost stâlpul apărării celor de la CS Barcău Nuşfalău. În doar o jumătate de an petrecută în curtea “studenţilor”, fundaşul central originar din localitatea Şumal – comuna Marca, a devenit căpitanul echipei de juniori republicani B.

De altfel, antrenorul său de atunci, Daniel Sima, îl compara ca şi calităţi cu nume grele care au evoluat pentru “U” Cluj de-a lungul anilor, precum Toni Doboş sau Vasile Jula. Tot antrenorul său spunea la începutul anului 2019 că dacă va fi serios şi va avea continuitate, îi prevede un viitor strălucit.

Ei bine, între timp, Cătălin Pop (n. 6 ianuarie 2002) a trecut la juniori A, unde de asemenea este căpitanul echipei. Juniorii A de la “U” Cluj evoluează în Liga Elitelor U19, acolo unde se situează pe locul 4, după 21 de meciuri disputate.

Prestaţiile sale bune de la juniori i-au atras atenţia şi lui Adrian Falub, cel care l-a convocat de câteva ori pe Cătălin Pop să se pregătească cu echipa mare.

“Pe parcursul anului trecut am făcut antrenamente şi cu echipa mare”, ne-a declarat tânărul fundaş.

După ce a împlinit recent 18 ani, sălăjeanul a primit cadou de ziua lui încă o convocare la echipa mare, fiind prezent la reunirea lotului echipei mari ce a avut loc luni, 13 ianuarie.

“U” Cluj s-a reunit cu mai multe nume noi, fie că vorbim de transferuri sau de jucători din propria pepinieră. Cătălin Pop, evident, face parte din a doua categorie.

Sălăjeanul are astfel şansa să-l impresioneze pe Adrian Falub care ar putea să-l includă în lotul care va face deplasarea în Cipru pentru un cantonament, în perioada 27 ianuarie – 7 februarie.  Trebuie să menţionăm faptul că tânărul fundaş îşi propune să facă pasul către echipa de seniori.

“A fost o perioadă frumoasă aici şi am de învăţat multe. Îmi propun să fac pasul la seniori, până în vară. Sper să am şansa de debutez la echipa mare, deoarece anul viitor vreau să joc la seniori”, spune Cătălin.

Tânărul fundaş originar din comuna Marca are şansa să se pregătească alături de nume importante precum Dorin Goga sau fostul internaţional, George Florescu. Sălăjeanul nostru spune că are multe de învăţat de la ei.

“Jucătorii cu experienţă se comportă bine şi chiar îmi dau sfaturi. Pot să învăţ ceva de la fiecare”, a mai spus Cătălin Pop.

Sursa foto: FC Universitatea Cluj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL