Connect with us

ARTE MARTIALE

S-au stabilit sumele cu care MTS-ul finanţează federaţiile sportive


În acest an, cea mai mare finanţare o primeşte Federaţia Română de Canotaj, urmată în acest clasament de către Federaţia Română de Handbal şi Federaţia Română de Atletism. Cinci federaţii nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi nu au primit finanţare


În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la începutul acestei săptămâni, ministrul tineretului şi sportului – Ionuţ Stroe, a făcut publice sumele cu care MTS-ul va finanţa federaţiile sportive. Dintr-un total de 68 de federaţii care au depus cerere de finanţare, 5 nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi prin urmare nu au prin finanţare. Este vorba despre Federaţiile de Tenis, Aikido, Go, Hochei pe Iarbă şi Pescuit Sportiv.

Dintre cele 63 de federaţii sportive, cea mai mare finanţarea a primit-o Federaţia Română de Canotaj, este vorba despre 10.000.000 lei, urmată în acest top de Federaţia Română de Handbal care va primi 7.850.000 de la MTS, în timp ce podiumul acestui top este completat de Federaţia Română de Atletism care va fi susţinută cu 7.000.000 lei.

De altfel, în cadrul conferinţei de presă, ministrul Ionuţ Stroe a declarat că principalul criteriu pentru care s-au acordat aceste sume a fost faptul că suntem într-un an olimpic.

“Cel mai important criteriu a fost acela că suntem într-un an olimpic, multe federaţii se află în plin proces de calificare a sportivilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de asigurare a unei pregătirii cât mai bune pentru cei calificaţi deja pentru a putea obţine rezultate notabile acolo. Pentru că acesta este unul dintre obiectivele majore ale MTS, să avem un număr cât mai mare de sportivi care să reprezinte România la JO şi să asigurăm acestora, prin intermediul federaţiilor, tot ce au nevoie”, a spus ministrul.

Federaţia Română de Lupte continuă clasamentul cu o finanţare de 6.400.000 de lei. La polul opus, cu cea mai mică finanţare se află Federaţiilor Române Bowling, Darts, Chanbara, Powerlifting, Radioamatorism, Scrabble, Squash şi Pagration Athlima, fiecare primind o finanţare de 100.000 de lei. FR Sportul pentru toţi a primit o finanţare de 450.000 de lei.

Una peste alta, suma totală alocată de MTS federaţiilor sportive în 2020 este de 132.200.000 de lei, cu 267.000 de lei mai puţin decât anul trecut. Totodată, Ionuţ Stroe a anunţat că bugetul urmează să fie completat în luna septembrie cu banii din taxele adunate din vânzarea de alcool şi tutun.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE