Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fostul preşedinte PMP Sălaj, dat afară din platoul Realitatea Plus


Radu Cristescu, membru PSD, a oferit primele explicaţii după ce a fost dat afară din emisiunea “Jocuri de Putere”, moderată de Denise Rifai. Incidentul a avut loc joi seară, 9 ianuarie, la Realitatea Plus


Fostul preşedinte al PMP Sălaj, Radu Cristescu – actual membru PSD, susţine că totul a început la jumătatea primei ore de emisiune, unde se vorbea despre declarația iresponsabilă a ministrului Muncii, Violeta Alexandru, vis a vis de majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani.

După 30 min în care a ascultat părerile tuturor invitaților, Cristescu a început să relateze ce stă de fapt în spatele acestor declarații ale Violetei Alexandru.

“Am spus următoarele lucruri, spre corecta informare a opiniei publice, indiferent de simpatiile politice: nimic nu este întâmplator, și întodeauna marile nenorociri și tunuri se pregătesc în asemenea mod, testând piața sau reacția publică, după care se trece la fapte” se apără Cristescu.

Miza acestor declarații este pilonul II de pensii, care este administrat de corporații internaționale. După cum zice Câțu, contribuția la pilonul II va fi crescută la 6% ,de la 3,75, cât este în prezent.

“Aceasta reprezintă un mod de subminare a sistemului public de pensii în favoarea alimentării afacerilor private, și asta nu o spun doar eu, o spun și sindicatele. Este un nou cadou făcut corporațiilor străine care administrează pilonul II de pensii. E panică mare că românii se pensionează prea repede și nu mai pot contribui la prosperitatea acestor corporații”, mai susţine Cristescu.

Președintele PMP Sălaj în perioada 2013 – 2014 și membru fondator al partidului, Radu Cristescu a fost în trecut membru al PDL și șef la Administrația Domeniilor Statului. Din câte se pare, Cristescu a fost promovat în funcții importante de o altă sălăjeancă – Andrea Paul Vass, care era pe acea vreme consiliera premierului Emil Boc, după cum scriu cei de la ancheteonline.ro într-un material publicat în 26 februarie 2015.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj