Connect with us

Feminin

Campionatul Mondial de fotbal feminin U20 va avea loc în două ţări din America Centrală


Turneul final se va desfăşura în luna august, iar cele 16 echipe participante vor fi împărţite patru grupe a câte patru echipe


În luna august a acestui an va avea loc Campionatul Mondial de fotbal feminin U 20.

La finalul anului 2019, FIFA a anunţat şi ţările care vor găzdui această competiţie, deoarece sunt două. Turneul final din luna august se va desfăşura în America Centrală în Costa Rica şi Panama.

La turneul final s-au calificat 16 echipe care vor fi împărţite în patru grupe a câte patru echipe fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se va califica în sferturile de finală ale competiţiei.

Acest turneu final va reprezenta o premieră pentru FIFA, fiind primul turneu de tineret care va fi găzduit de două ţări. Totodată, este al doilea din istoria FIFA după Cupa Mondială din 2002, care s-a desfăşurat în Coreea de Sud şi Japonia.

“Dorim să le mulţumim Asociaţiilor de Fotbal din Costa Rica şi Panama pentru angajamentul lor faţă de fotbalul feminin şi Cupa Mondială U20. Ne aşteptăm să fie o competiţie frumoasă în August”, a spus Colin Smith, directorul turneelor ​​și evenimentelor FIFA.

”După succesul Cupei Mondiale din Franța de anul trecut, este important să continuăm să construim la toate categoriile de vârstă. WWC 2020 găzduit de Costa Rica și Panama reprezintă oportunitatea perfectă de a continua să creștem popularitatea fotbalului feminin și ținând cont că este primul turneu FIFA de tineret găzduit în comun, putem face ca impactul să fie și mai mare”, a declarat şi Sarai Bareman, managerul FIFA în fotbalul feminin.

Sursa foto: fifa.com

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin