Connect with us

Sporturi

Ioana Lung, pe tabloul principal la Naţionale


Tenismena de la Palatul Copiilor Zalău a trecut de calificări şi a ajuns pe tabloul principal la Naţionalele U16 şi participă şi în competiţia de dublu la turneele ce se desfăşoară în capitala României


Tenisul de câmp este un sport iubit în judeţul Sălaj şi a luat amploare la nivel naţional odată cu ascensiunea fulminantă a Simonei Halep. Este practicat de sute de copii şi în Sălaj, iar una dintre cele mai talentate sportive din judeţul nostru este Ioana Lung.

Legitimată la Palatul Copiilor Zalău, acolo unde este antrenată de Mihai Anca, tânăra tenismenă în vârstă de 14 ani a reuşit să câştige câteva turnee importante şi chiar a fost “catalogată” ca viitoarea Simona Halep de către Adrian Fărcaş, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj, în 2017, atunci când s-a aflat pe lista laureaţilor anului sportiv.

Tânăra s-a aflat pe lista laureaţilor şi la finalul anului 2019 şi a început în forţă şi noul an, cu o participare la Campionatul Naţional U16, chiar dacă Ioana încă nu a împlinit nici 15 ani. O asemenea experienţă îi este utilă în vederea participării la viitoarele competiţii.

Ţinând cont de faptul că Ioana Lung a participat la o categorie de vârstă superioară, a fost nevoită să joace în calificări. Pentru a ajunge pe tabloul principal al competiţiei, eleva lui Mihai Anca a fost nevoită să se dueleze cu Daria Săvulescu de la Dinamo Bucureşti, principala favorită din calificări.

Cu toate acestea, sălăjeancă a făcut un meci foarte bun şi a reuşit să câştige în două seturi, scor 6 – 1, 7 – 5.  Ajunsă pe tabloul principal, Ioana Lung s-a duelat cu bucureşteanca Crissy Tudora de la LPS Mircea Eliade Bucureşti.

Sportiva din capitală s-a impus în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 3 după aproape două ore de joc. Adversarea Ioanei are experienţă la categoria de vârstă 18 ani şi asta a făcut diferenţa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi