Connect with us

ARTE MARTIALE

Anul 2019, un an în care Iulia Cliţan şi-a depăşit aşteptările


Karateka de la CS TerraKid Zalău a avut un an foarte bun în care, după cum ne spunea chiar ea, şi-a depăşit aşteptările. Apogeul l-a atins la Campionatul Mondial din Germania când s-a încununat de trei ori campioană mondială. “Ca toată lumea, am avut anumite obiective în ceea ce privea anul competiţional 2019, dar se pare că am reuşit să îmi depăşesc aşteptările”, spune Iulia


De ani la rând, CS TerraKid Zalău domină competiţiile de karate la nivelul seniorilor, reuşind să câştige titluri după titluri, fie ele naţionale, europene sau mondiale. Cel mai valoros sportiv al clubului este fără doar şi poate, Iulia Cliţan. Având o poveste impresionantă în spate, Iulia a progresat în fiecare an, până să ajungă pe cele mai înalte culmi, fiind multiplă campioană naţională, europeană şi mondială.

A făcut dansuri, balet şi karate când era mică şi până la urmă a ales să înveţe tainele artelor marţiale. Pe urmă, tatăl ei, Remus Cliţan, a decis să înfiinţeze CS TerraKid, iar restul este istorie. De altfel, Iulia Cliţan a fost invitată să participe şi la Ultimate Karate League, în India, alături de cei mai buni karateka din lume, reuşind cu echipa sa să se claseze pe locul 2.

Prestaţiile sale tot mai bune au făcut din Iulia cel mai bun sportiv al Sălajului în ultimii trei ani, la probele neolimpice.

Pentru prima dată, Iulia Cliţan s-a aflat pe locul 1 în clasamentul întocmit de DJST Sălaj la finalul anului 2017, urmat de acelaşi rezultat şi în 2018, respectiv 2019.

În clasamentul de la finalul anului trecut, podiumul a fost completat doar de sportivi de la CS TerraKid Zalău, club care de altfel a avut nu mai puţin de 6 sportivi în top 10. Una peste alta, anul 2019 a îmbogăţit palmaresul Iuliei Cliţan cu trei titluri de campioană mondială, un titlu european şi un titlu naţional, dar şi o Cupă a României

În 2019, Iulia Cliţan şi-a depăşit aşteptările

Spuneam despre faptul că sportiva a reuşit performanţe deosebite şi în 2019 şi tocmai de aceea am dorit să aflăm şi punctul de vedere al Iuliei, care ne-a spus că în anul 2019 şi-a depăşit aşteptările.

“Anul 2019 a fost la fel de greu ca şi 2018 şi probabil la fel de greu cum va fi 2020. Dar, aşa cum spunea sensei Dan Stuparu, trebuie să fim azi mai buni decât ieri şi mâine mai buni decât azi. Ca toată lumea, am avut anumite obiective în ceea ce privea anul competiţional 2019, dar se pare că am reuşit să îmi depăşesc aşteptările. Astfel, la Campionatul din Germania am câştigat 2 medalii de aur la probe individuale şi o medalie de bronz şi una de aur la probele de echipă”, ne-a declarat Iulia Cliţan.

Cea mai bună sportivă a judeţului la sporturile neolimpice pentru a 3-a oară consecutiv

Prin prestaţiile sale foarte bune din ultimii ani, karateka Iulia Cliţan a ajuns în fruntea ierarhiilor de final de an, întocmite de DJST Sălaj.

Era finalul anului 2017 când sportiva de la CS TerraKid Zalău a fost desemnată cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj la probele neolimpice, spre satisfacţie preşedintelui clubului, Remus Cliţan.

Acea distincţie a motivat-o suplimentar pe Iulia Cliţan care s-a “încununat” regina Sălajului la sporturi neolimpice şi în anii 2018 şi 2019.

“Aşa este, am fost desemnată din nou cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj la sporturile neolimpice. Pentru mine nu este o competiţie şi tot ce îmi doresc este ca judeţul să aibă cât mai mulţi sportivi de valoare”, spune valoroasa karateka.

În 2020 vrea să îmbine mai bine munca şi sportul

Unul dintre obiectivele Iuliei Cliţan pentru anul acesta este să găsească o cale să se concentreze mai mult atât în plan profesional, cât şi în plan sportiv.

Tânăra care a împlinit recent frumoasa vârstă de 25 de ani (n. 18 decembrie 1994) se ocupă de îndrumarea elevilor să participe în diferite tabere educaţionale pentru studiul limbilor străine.

“Sper ca în anul 2020 să mă pot concentra mai mult şi pe serviciu, dar şi pe competiţii şi pregătire. În acest an nu va fi campionat mondial, doar european aşa că este un moment bun să consolidăm echipa. Sper ca în acest an, eforturile familiei mele şi a celor care ne susţin, prieteni şi sponsori, să fie recunoscute şi apreciate. Ţin să le mulţumesc din inimă persoanele care au pus suflet în promovarea şi susţinerea clubului TerraKid”, spune Iulia Cliţan care este şi co-preşedinte la CS TerraKid Zalău.

Iulia Cliţan: “Copiii trebuie să facă sport”

În încheiere, cei care doresc să practice un sport de performanţă sau pur şi simplu să practice sport, indiferent de ramura sportivă, pot urma sfatul multiplei campioane naţionale, europene şi mondiale la karate, sfat care se adresează şi părinţilor.

“Vreau să transmit un mesaj părinţilor, copiii trebuie să facă sport. Nu contează ce sport sau cât timp şi la ce nivel. Nu contează dacă un copil ajunge să afacă performanţă sau nu, contează să aibă o echipă sau să aparţină unui grup social şi să se dezvolte psihic şi fizic armonios”, a încheiat Iulia Cliţan, sportiva care face cinste Sălajului de ani de zile şi cu care ne putem mândri.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE