Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Am avut cele mai insistente propuneri pentru postul de selecţioner, dar este exclus să preiau Naţionala”


Comisia Tehnică din cadrul FRH a decis demiterea suedezului Tomas Ryde de la cârma Naţionalei. Pentru postul de selecţioner au fost propuşi mai mulţi antrenori, iar mai multe propuneri l-au vizat pe Gheorghe Tadici, însă fostul selecţioner a exclus orice variantă de a prelua echipa naţională


Naţionala de handbal feminin a avut o prestaţie modestă la Campionatul Mondial din Japonia şi a terminat competiţia doar pe locul 12. Şi mai supărător a fost faptul că România a pierdut la scor meciurile din grupa principală, fiind umilită şi de Japonia, cu 37 – 20.

Prestaţia României la ultimul turneu şi de la celelalte competiţii în care a fost condusă de Tomas Ryde a fost analizată luni, în cadrul Comisiei Tehnice, unde au participat majoritatea antrenorilor din Liga Naţională.

La şedinţă a fost prezent şi antrenorul Tomas Ryde, care a prezentat raportul în faţa Comisiei, susţinând că este dispus să renunţe la post dacă membrii Comisiei Tehnice vor vota că trebuie făcută schimbarea.

Acest lucru s-a şi întâmplat, iar din cei 11 antrenori care au votat, şapte au decis că suedezul trebuie se plece de la cârma echipei naţionale. Între cei şapte tehnicieni care au votat pentru plecarea lui Ryde de la Naţională s-a aflat şi Gheorghe Tadici.

“S-a făcut o analiză la tot ce s-a întâmplat din vară şi era cazul să plece Tomas Ryde. Comisia Tehnică a decis acest lucru, adică oamenii din handbal”, a spus Tadici.

În cadrul Comisiei Tehnice s-au făcut propuneri de antrenori care să preia Naţionala, iar multe dintre acestea l-au vizat pe Gheorghe Tadici, cel care în 2005 a cucerit argintul la Campionatul Mondial din Rusia.

Fostul selecţioner a exclus orice variantă de prelua Naţionala, dar este dispus să ajute cu sfaturi pe antrenorul care va veni la lot.

“Am avut multe propuneri pentru postul de selecţioner, unele chiar insistente, dar le-am spus din start că este exclus ca eu să preiau Naţionala. Pentru mine a fost suficient, dar ca şi până acum sprijin handbalul prin ceea ce fac. Eu am telefonul deschis şi pot să ajut cu sfaturi”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Propunerile de antrenori în cadrul Comisiei Tehnice au fost pentru Gheorghe Tadici, Bogdan Burcea, Florentin Pera, Ion Crăciun, Aurelian Roșca, Ovidiu Mihăilă, Victorina Bora, Adrian Vasile, iar dintre aceştia, în “cursa” finală au rămas Florentin Pera, Adrian Vasile, Bogdan Burcea şi Aurelian Roşca.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL