Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. Reunire de gală în fotbalul sălăjean


La mai bine de 14 ani de la dispariţia Armăturii Zalău, foştii jucători şi componenţi ai staff-ului tehnic şi administrativ s-au reunit pentru un meci demonstrativ la Baza Sportivă “Titan Arena”, acolo unde au făcut spectacol şi au evoluat ca în vremurile bune. Nu au lipsit de la acest eveniment nume precum Leo Grozavu, Bogdan Unguruşan, Alin Chibulcutean, Gabriel Băcnean, Claudiu Cornaci sau Gabriel Vaşvari


Cristian MoldovanFotbalul sălăjean este oarecum într-un con de umbră şi abia din această vară, judeţul nostru are o echipă care activează la nivelul Ligii a III-a. Prin urmare, cei nostalgici îşi amintesc cu drag de vremurile în care Armătura Zalău evolua în Divizia B, echivalentul Ligii a II-a din prezent.

În echipa de atunci a Zalăului evoluau nume grele cu prezenţe în Liga 1 sau care ulterior au făcut pasul spre primul eşalon fotbalistic de la noi din ţară. Leo Grozavu, Bogdan Unguruşan, Gabriel Băcnean, Alin Chibulcutean, Claudiu Cornaci sau Gabriel Vaşvari sunt câteva exemple.

Armătura Zalău  s-a reunit

 Anii au trecut şi fiecare a urmat drumul său. Însă, în fiecare an, are loc întâlnirea foştilor jucători şi conducători care au activat la Armătura în perioada în care echipa Zalăului evolua în Divizia B. Aşa s-a întâmplat şi la finele săptămânii trecute. Vineri, după amiază, la Titan Arena a avut loc reunirea Armăturii, fostul căpitan – Marius Cozma fiind cel care s-a ocupat de organizare.

Fotbal spectacol

Majoritatea au răspuns prezent, altfel că s-au format două echipe, ca pe vremuri, de către Zoltan Ardelean şi Călin Pop. S-au jucat două reprize a câte 30 de minute fiecare, iar cei prezenţi în tribune au avut ocazia să urmărească din nou în acţiune fotbalişti adevăraţi.

Ambiţie, dăruire şi multă determinare au fost prezente în acest meci, câştigat de echipa condusă din teren de Leo Grozavu şi în care s-au mai regăsit Alin Chibulcutean, Marian Ignat, Marius Muntean sau Marius Cozma. În cealaltă echipă i-am regăsit pe Bogdan Unguruşan, Gabriel Băcnean, Claudiu Cornaci s-au Filip Lăzăreanu. S-a terminat 5 – 4 în favoarea echipei lui Leo Grozavu, iar cel mai frumos gol al meciului a fost reuşit de Mihai Gaidoş care l-a învins pe Filip Lăzăreanu cu un şut de la mijlocul terenului.

S-a băgat la joc şi Daniel Pop, tânărul jucător de la Luceafărul Oradea fiind invitat special de Marius Cozma.De la această întâlnire au lipsit Cosmin “Tassotti” Sabou care nu a reuşit să ajungă la eveniment din cauza serviciului, în timp ce Claudiu Mutu se confruntă cu probleme medicale. Nu a răspuns prezent la convocare nici Cosmin Cozma.

Gabriel Vaşvari a fost prezent, dar nu a jucat

 Singurul jucător invitat la acest eveniment şi care activează şi în prezent la cel mai înalt nivel este Gabriel Vaşvari – jucătorul cu cele mai multe minute  în acest sezon la OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, acolo unde îl are antrenor tocmai pe Leo Grozavu.

Totuşi, deşi a fost prezent la această reunire, Vaşvari nu s-a băgat la joc, având în vedere că se confruntă cu problemă medicală. Astfel, fotbalistul în vârstă de 33 de ani a făcut rocada cu antrenorul său şi l-a urmărit pe teren pe Leo Grozavu, cel care a făcut un meci bun şi şi-a ajutat echipa să câştige acest joc demonstrativ.

Familia “Armătura” rămâne unită

 Evenimentul a fost unul reuşit şi cei prezenţi au fost încâtanţi de organizare, astfel că această întâlnire de final de an se doreşte să devină o tradiţie, iar foştii jucători, cei din staff-ul tehnic şi administrativ vor participa şi anul viitor, când la reunire vor avea loc mai multe suprize, după cum ne-a informat Marius Cozma.Până atunci, după mişcare, cei prezenţi la reunire au avut parte de repriza a III-a, la un local din Zalău.

Mă bucur foarte mult că aproape toţi colegii au răspuns afirmativ la invitaţia noastră. Am fost foarte încântaţi că ne-am revăzut şi începând de anul viitor vom face ca această sărbătoare de final de an să fie şi mai frumoasă şi cu mult mai multe surprize. După întâlnirea de vineri, colegii din afara judeţului au fost încântaţi de cum a fost organizată această întâlnire. Chiar şi Leo Grozavu spunea că dacă atunci avea experienţa de antrenor pe care o are acum, promovam sută la sută în Liga 1. Pe această cale, ţin să îi mulţumesc lui Nicu Goarnă pentru că ne-a pus la dispoziţie Titan Arena în mod gratuit.

Marius Cozma – organizator


Lotul prezent la reunirea din 2019

Filip Lăzăreanu, Adrian Noţigan – Marius Muntean, Cristian Mureşan, Claudiu Cornaci, Gabriel Băcnean, Alin Chibulcutean, Laurenţiu Mândru, Bogdan Unguruşan – Gabriel Vaşvari, Florin Timoce, Marius Cozma, Cristian Oros, Mihai Gaidoş, Florin Mureşan, George Bumbuţ – Marian Ignat, Alexandru Pop. Staff-ul tehnic şi administrativ: Leo Grozavu (antrenor principal), Florin Mureşan (antrenor secund), Călin Pop (antrenor secund), Marcel Petrean (vicepreşedinte), Zoltan Ardelean (organizator competiţii), Birtalan Attila (director sportiv) şi Ioan Moigrădean (crainic)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL