Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primarul din Chieşd, dezamăgit de capitala Europei


După vizita la Bruxelles, Leontin Chiş nu a rămas cu impresii pozitive şi în final a ajuns la concluzia că nu ar da România pentru capitala Belgiei. Primarul de Chieşd consideră că singurul avantaj pe care îl are capitala Europei este faptul că europarlamentarii cheltuiesc în oraş şi au un aport în dezvoltarea metropolei


Europarlamentarul sălăjean Cristian Terheş a avut o iniţiativă prin care a invitat o delegaţie formată din mai mulţi primari din Sălaj să efectueze o vizită în capitala Europei, Bruxelles. Din această delegaţie a făcut parte şi Leontin Chiş, primarul comunei Chieşd.

Timp de două zile, delegaţia sălăjeană a stat în Bruxelles, timp în care a avut ocazia să viziteze Palatul Parlamentului, dar şi oraşul. Primarii au avut şansa să participe la şedinţe şi împreună să caute soluţii la problemele cu care se confruntă.

Odată reîntors în ţară, primarul din Chieşd a rămas cu un gust amar după această vizită şi cu impresii mai puţin pozitive.

Edilul este de părere că nimic din ce a văzut în capitala Europei nu este de luat ca exemplu pentru a aplica ceva în ţara noastră. Singurul lucru pozitiv pe care l-a remarcat Leontin Chiş a fost faptul că autostrăzile sunt bine puse la punct. În rest, se confruntă cu aceleaşi probleme cu care se confruntă şi România.

„Nu am văzut nimic pozitiv la Bruxelles. Sigur, salariile sunt diferite, dar totul este foarte scump aici. În afară de autostrăzile care sunt puse la punct, nimic nu este diferit faţă de ce este la noi. Drumurile din oraş sunt la fel ca la noi, au probleme cu traficul şi parcările. Eu nu am văzut nimic la ei ce aş putea aduce aici, absolut nimic. Am văzut români de toate felurile acolo, de la cerşetori şi până la oameni de afaceri. La noi, în restaurant e lux, acolo e bodegă. Şi condiţiile din hoteluri sunt mai bune la noi decât la ei, la fel şi ospitalitatea ospătarilor. Eu nu am rămas cu o impresie pozitivă după vizita în capitala Europei. Singurul lor avantaj este faptul că Bruxelles este ajutat de Uniunea Europeană datorită celor 750 de europarlamentari care cheltuiesc în oraş. Dacă la noi în ţară ar cheltui la fel şi România s-ar dezvolta mai mult”, spune primarul din Chieşd.

O problemă a românului este aceea că tinde să se subaprecieze, iar din această cauză are de suferit ţara. Edilul din Chieşd susţine că România nu este promovată cum trebuie, deşi avem o ţară frumoasă şi cu potenţial turistic ridicat.  Mai mult, primarul a vizitat şi Târgul de Crăciun de la Bruxelles pe care nu îl consideră cu nimic mai spectaculos decât cel din Zalău.

În concluzie, Leontin Chiş nu ar da România pe mâna celor care conduc capitala Europei şi consideră că ţara noastră este mai funcţională decât renumitul Bruxelles. Edilul nu are de gând să pornească controverse şi ţine să menţioneze că aceasta este strict părerea lui.

„Aşa prost cum este condusă ţara noastră, este mai funcţională decât Bruxelles, dar ei au bani şi se dezvoltă. Şi ne mai şi duc acolo în vizită să cheltuim acolo. De ar veni europarlamentarii la noi în ţară şi să cheltuiască şi România s-ar dezvolta pe banii lor. Singura problemă este că noi nu ne ştim promova ţara. Am fost şi la Târgul de Crăciun de la Bruxelles şi nu este nicio deosebire între Târgul de acolo şi cel din Zalău, aşa sărăcăcios cum este al nostru. Este ceea ce am văzut eu şi este doar părerea mea. Eu nu aş da România pe mâna lor”, ne-a declarat Leontin Chiş.

 

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 23 decembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj