Connect with us

ARTE MARTIALE

Peste 60 de premii pentru cei mai buni sportivi şi antrenori ai Sălajului


În cadrul Galei “Laureaţii Anului Sportiv 2019”, DJST Sălaj a premiat cei mai buni sportivi de la probele olimpice şi neolimpice, dar s-au mai acordat şi alte distincţii pentru foşti sau actuali sportivi de performanţă, dar şi pentru antrenorii acestora 


În anul 2019, autorităţile nu au mai fost alături de cei mai buni sportivi ai Sălajului, astfel că pentru premiere, Primăria Zalău sau Consiliul Judeţean Sălaj nu au alocat niciun ban. Asta după ce în 2016, Primăria şi Consiliul Local Zalău au alocat pentru premiere suma de 60.000 de lei, iar în 2017 s-a alocat 50.000 de lei.

De când Adrian Fărcaş este directorul DJST Sălaj, pentru gala “Laureaţii Anului Sportiv”, instituţia pe care o conduce a alocat suma de 10.000 de lei. Din păcate, banii primiţi de Direcţie, de la Minister au fost puţini în acest an, astfel că şi bugetul pentru premiere a fost mai mic. Iniţial, DJST a alocat 5.000 de lei, dar în cele din urmă s-a mai suplimentat cu 2.000. Cei 7.000 de lei au fost organizaţi în aşa fel încât sumele de bani să ajungă la sportivi.

Drept urmare, în afara sportivilor de pe primele trei locuri care pe lângă bani şi flori au primit în plus plachete şi cupe, ceilalţi laureaţi au fost recompensaţi cu diplome, flori şi premii în bani.

“Referitor la premiile în bani acordate celor 25 de sportivi, vreau să menţionez faptul că deşi bugetul pentru premiere a fost de 7.000 lei, cu 3.000 lei mai puţin ca şi anul trecut, sumele primite de sportivi au fost aproape similare cu cele de anul trecut şi anume 500 lei locul 1, 400 lei locul 2, 300 lei locul 3 şi de la locul 4 până la locul 10, respectiv 15 suma a fost de 200 lei”, ne-a informat Adrian Fărcaş, directorul DJST Sălaj, care a mai explicat criteriile după care s-au întocmit clasamentele.

“S-a ţinut cont de sistemul de atribuire al punctelor stabilit de minister şi de către direcţia noastră. Aici s-a ţinut cont de importanţa sportului în raport cu numărul de participanţi la competiţie, ponderea numărului sportivilor legitimaţi şi nu în ultimul rând impactul publicului spectator şi asupra comunităţii locale”, a spus Adrian Fărcaş.

61 de distincţii pentru sportivi şi antrenori

Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judeţului din 2019 a avut loc joi, la Casa Municipală de Cultură din Zalău. Deşi bugetul de premiere a fost mai sărăcăcios, până la urmă s-au acordat un număr impresionant de 61 de distincţii pentru sportivi şi antrenori.

Absenţe notabile de la gală: A lipsit cel mai bun sportiv de la probele olimpice

Dacă anul trecut, sportivii de la CSM Zalău au boicotat acest eveniment şi nu şi-au ridicat premiile în cadrul galei, în acest an, CSM Zalău a mai dat o lovitură Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj, prin absenţa celui mai bun sportiv la probele olimpice, Paula Todoran.

Nu a fost singura absenţă la acest eveniment. Au mai absenat alţi cinci sportivi de la probleme neolimpice, toţi de la CS Terra Kid Zalău, Cristian Duţă, Vlad Popescu, Ileana Benescu, Ana Mihaela Popescu şi Rareş Mayer.

Cea mai bună sportivă în acest clasament a fost din nou Iulia Cliţan, care a fost prezentă la eveniment împreună cu tatăl său, Remus Cliţan, preşedintele CS Terra Kid Zalău.

“Per ansambu a fost o gală de premiere reuşită, în care am acordat un număr de 61 de distincţii individuale sportivilor şi antrenorilor din cele două clasamente, precum si altor sportivi de mare perspectivă din judeţul Sălaj.  Deşi mă declar mulţumit de organizare, nu pot spune acelaşi lucru de absenţa anumitor sportivi şi aici mă refer la cea mai bună atleta a judeţului Sălaj şi la cei 5 sportivi de la Terra Kid, care poate au avut un motiv întemeiat de a lipsi de la gală pentru că unii sunt din Bucureşti sau din alte orase care nu sunt chiar aproape de Zalău. Dar, indiferent de cine a dorit să participe şi cine nu la festivitate, până la urmă noi cei de la DJST Sălaj ne-am făcut datoria legală şi morala şi am încercat să organizăm în cele mai bune condiţii festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi. Felicitări tuturor celor premiaţi, sportivi şi antrenori şi în încheiere aş vrea să urez mult succes pe plan profesional şi sportiv tuturor celor prezenţi, multă sanătate şi putere de muncă pentru a obţine rezultate şi mai bune în anul 2020”, ne-a declarat Adrian Fărcaş.

Alături de Paula Todoran, în clasamentul olimpicilor au fost incluşi Paul Magdaş (box), Elida Oşan (box), Răzvan Cristea (box), Cristian Terec (box), Leonardo Dal Bosco (volei), Andrei Spînu (volei), Dana Abed Kader (handbal), Cristiana Nica (handbal), Andrei Pop (fotbal), Sebastian Duma (fotbal), Ioana Lung (tenis), Eric Verdeş (tenis) şi Oana Flonta (tenis).

Le neolimpice, pe podium au fost Iulia Cliţan, Cristian Duţă şi Vlad Popescu, iar la categoria laureaţi au intrat Andreea Chende, Darius Goron, Ilena Benescu, Ana Mihaela Popescu, Marius Adrian Ilinca, Andrei Ioan Cret, Rares Mayer.

DJST Sălaj a mai acordat premii speciale pentru Alina Cozac – inspector şcolar, fostul Internaţional Vasile Jula, Valeria Motogna – port drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Eric Verdeş, Patrick Bolduţ, Rareş Bălean, Ciprian Pavel, Florin Pop,  Andreea Bulgăr, Andrei Brisc, Denisa Pop, Diana Sălăjean, Diana Tănăsescu, Margareta Hidigan şi Andreea Szilaghi. Nu în ultimul rând au fost premiaţi şi reprezentanţii presei, Călin Onicaş, Ionuţ Costinaş, Cristian Moldovan (Sportul Sălăjean) şi Marius Morar (Magazin Sălăjean).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE