Connect with us

CUPA ROMANIEI

Memorialul “Radu Gog” vine cu multe noutăţi


Ediţia a XVI-a a tradiţionalului turneu caritabil se va organiza la open, old-boys, dar şi la o categorie nouă deidicată juniorilor. În plus, la categoria open, echipele care vor câştiga grupele vor merge într-un final-four unde se vor întâlnii granzii turneului. Organizatorii vor scoate din nou la licitaţie tricouri, iar ca şi o noutate, la ediţia din 2020, fiecare echipă participantă va primi câte o minge


De la un simplu turneu de fotbal în sală, Memorialul “Radu Gog” a ajuns să fie una dintre cele mai puternice competiţii caritabile din ţară. Turneul de fotbal în sală se pregăteşte pentru ediţia a XVI-a, care va avea loc în perioada 10 – 12 ianuarie 2020, în sala de sport a Liceului Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.

Deja organizatorii au trecut la treabă şi au dat publicităţii toate detaliile legate de turneu, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc  vineri, la Restaurantul Silvania, la care au fost prezenţii membrii ACS Cavalerii, Ioan Onicaş, Nicolae Chiş-Ciure, Alexandru Turian şi Patric Goie.

“Sperăm să avem un număr cât mai mare de echipe şi să ne îndeplinim obiectivul, acela de a aduna cât mai multe fonduri pentru familia lui Radu Gog”, a spus Nicolae Chiş-Ciure.

Turneul se adresează şi juniorilor

La ediţia a XV-a ce a avut loc în ianuarie 2019 au participat un număr record de 25 de echipe, la categoriile open şi old-boys. La ediţia din 2020, organizatorii au venit cu ceva nou, astfel că turneul se va adresa şi juniorilor.

“Vrem să fim la acelaşi nivel ridicat şi trebuie să venim cu ceva nou. Avem în perspectivă pentru ediţia din 2020 câteva noutăţi. Unele dintre ele au venit chiar la propunerile celor care au participat la ediţiile anterioare.Unul dintre obiectivele importante ale noii ediţii este acela de a organiza în premieră o competiţie pentru copii. Ne dorim să avem o competiţie regulată şi la această categorie, deoarece copii sunt viitorul şi trebuie să-i obişnuim şi cu astfel de turnee”, a declarat Ioan Onicaş.

“După mai multe discuţii am decis să organizăm aceast turneu de juniori la două categorii de vârstă, 2008 şi 2010, care nu au un campionat regulat organizat de AJF. Le dăm o şansă acestor copii să facă o mişcare. Pentru a creşte aria de selecţie, vom permite ca la categoria 2008 să poată juca şi jucători mai tineri cu un an, iar din 2010, tot la fel. Ceea ce ne dorim noi de la un astfel de turneu este să fie o mişcare organizată între prieteni. Aceste echipe de copii nu vor evolua sub denumirea cluburilor sau asociaţiilor care evoluează în competiţiile judeţene, tocmai pentru a elimina acele ambiţii care ştim că există”, a spus Nicolae Chiş-Ciure, unul dintre organizatorii turneului.

Turneul juniorilor din cadrul Memorialului Radu Gog va începe vinerea, pe 10 ianuarie, iar fazele finale vor avea loc duminică, pe 12 ianuarie, în deschiderea finalelor de la open şi old-boys.

Competiţia de la open devine mai palpitantă: câştigătoarele grupelor intră în final-four

Organizatorii vin cu ceva nou şi la categoria open, acolo unde se va organiza un final-four. În această fază vor accede cele mai puternice echipe, câştigătoarele grupelor, în timp ce celelalte formaţii vor continua să joace pentru un alt trofeu.

“La ultimele ediţii au fost câteva echipe foarte puternice care au dominat de la cap-coadă competiţia şi din punct de vedere sportiv a apărut un dezechilibru. Ne-am gândit la un nou proiect, astfel că noua ediţie va avea o formulă inedită. Ne-am propus ca  la categoria open, primele patru echipe care vor rezulta în urma clasamentului din prima fază, să se califice la un turneu special, un final-four.Pentru a da o şansă şi celorlalte echipe care participă, ne-am gândit ca echipele care vor termina în grupe pe locurile 2 şi 3 să organizăm o altă fază, din care va rezulta o câştigătoare. Practic, la categoria open vom avea două competiţii. Chiar dacă marea majoritate a jucătorilor sunt amatori, fiecare vrea să obţină o performanţă sportivă. Suntem ferm convinşi că se vor bucura şi vor avea şansa să lupte pentru un trofeu”, ne-a declarat Ioan Onicaş.

La old-boys, limita de vârstă este 40 de ani, dar echipele pot avea în lot şi doi jucători cu vârste cuprinse între 38 şi 39 de ani

De câţiva ani, Memorialul “Radu Gog” are loc şi la categoria old-boys. Au fost nouă echipe participante la ediţia din 2019, care a fost câştigată de Vulturii Dej.

Pentru ediţia din 2020, la categoria old-boys, limita de vârstă a jucătorilor va fi de 40 de ani, dar se aplică o mică excepţie, astfel că fiecare formaţie poate avea în lot maxim doi jucători cu vârste cuprinse între 38 şi 39 de ani.

“Dacă până în 2019 limita de vârstă a fost 38 de ani, acum trebuie să ne aliniem la cerinţele care sunt la nivel naţional şi internaţional, unde limita de vârstă este 40 de ani.Ca să facem o trecere de la 38 la 40 de ani, am decis ca la ediţia din 2020 să permitem echipelor să folosească maxim doi jucători care au 38 – 40 de ani”, a explicat Ioan Onicaş, în cadrul conferinţei de presă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPA ROMANIEI